Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » MAC OSX-et szeretnék pc-re...

MAC OSX-et szeretnék pc-re lehetséges?

Figyelt kérdés

már párszor próbáltam snow leopardal de akárhányszor felteszem kernel hiba ...amikor már felraktam minden oké kapcoslnám be és bootolásnál kiírja 5 nyelven hogy restart és nemjó!!! :(

intel E4500 proc

VGA ATIHD 4670

2gb ram

gigabyte alaplap realtek hang és ethernet lankártyával

vki segítséget tud adni?

2011. szept. 8. 21:23
 1/10 asddaasdda ***** válasza:
2011. szept. 8. 21:36
 2/10 P.O.C. ***** válasza:
88%

A Macintosh Apple gépekre való. A sima verziót nem is tudod PC-re telepíteni. A PC -re hack -elt változattal meg nagyon sok gond van.

PC -n meg kell elégedned a Windows -al és a Linux disztribúciókkal, ha jót akarsz magadnak.

2011. szept. 8. 21:37
 3/10 A kérdező kommentje:
hackelt változat inteles procokra kextekkel :S ha valaki megtudja nekem csinálni vagyis tud segíteni fizetekis neki érte :)
2011. szept. 8. 21:45
 4/10 asddaasdda ***** válasza:
2011. szept. 8. 21:57
 5/10 A kérdező kommentje:
lehetetlen a gépemre feltenni!!!
2011. szept. 10. 00:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem jöhet össze mivel teljesen más a processzorok működési elve.

A PC processzor a Neumann elv szerint működik az apple meg egy másik elv szerint aminek utána kéne néznem, hogy megmondjam mi.

2011. szept. 10. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Én az iAtkos-t ajánlom.Ez egy hekkelt változata a MacOS-nek ami fel megy Intel és AMD procis PC-re is.Egy kissé macerás a telepítés,de ha tisztában vagy azzal hogy mi van a gépedben,akkor nem nagy dolog.Lényegében csak ki kell választani mi kerüljön telepítésre,az a megoldás nem jó hogy minden mert akko men műkszik..Pontosan tudnod kell mire van szükséged és csak azt szabad telepíteni.

Valamint telepítés után egyes vezérlőket lehetséges hogy át kell konfigurálni hogy működjön ami egy kissé macerás és sok utána járást kíván.

De azt kell mondjam ha mindenáron Mac-et akarsz csinálni a PC-dből akkor megéri mert ha mindent meg csináltál és jól csináltál akkor egy egész elfogadható MacOS rendszert kapsz ami még a gyári frissítéséket is elfogadja..Nekem kb 4 napba telt mire sikerült össze hozni,a graff kártyával szívtam a legtöbbet mert fel ismerni fel ismerte csak épp a vezérlő nem jól működtette és azt kellett konfigolnom.

Végeredményben azt mondhatom hogy jól működött,igaz egy kicsit lassú volt de például megvan a Quake4 MacOS változata és elfogadhatóan futott Max-on.

Lényegében egyszerű a telepítés csak ha nem vagy szerencsés lehet vagy 5x neki kell futnod mire sikerül,a legfontosabb a megfelelő bootloader és bios kiválasztása ezekből ha nem jót választasz nem tölt be a rendszer telepítés után a többi lényegében csak eszköz vezérlők.Ha nem jót választasz vagy nem figyelsz és egynél többet választasz ugyan arra az eszközre amik ütköznek,akkor nem fog megfelelően működni.

Ha tudod mi van a gépedben,tudsz angolul,jól átgondoltan választasz és szerencsés vagy,1 nap alatt össze lehet hozni mondjuk egy hétvégén egész napot rá szánva.Végülis nekem is azért tartott "4 nap" mert 3 nap(délután) a graff kártyám konfigurálása után kutattam,de magát a rendszert 1 nap alatt sikerült használhatóan telepítenem.Szóval fel tudtam menni netre,tudtam filmeket nézni,zenét hallgatni,programokat futtatni,nyomtatni..stb..stb

Csak a játékok akadtak és végülis azt írta ki "ismeretlen Nvidia kártya 3D támogatással"..Innen tudtam hogy ezen még dolgozni kell.De végül ez is sikerült

Hát lehet szopni vele rendesen,de ha tudsz angolul akkor sok mindenhez oda van írva hogy mire való és hogy mikor válaszd mikor ne válaszd mi mellé ne válaszd..stb

Torrent és fejlmegosztó oldalakról be tudod szerezni

iAtkos v7

Sok sikert:)

2011. szept. 11. 01:50
 8/10 A kérdező kommentje:

hu köszi a részletes választ!

akkor valószínűleg azlehet a baj hogy én hagytam mindent feltelepíteni neki?

nézzük csak

leszedtem egy snow leo hazard 1.0.6 vagy mi!(meg mellette még jópár verziót) oké kiírtam ugye van azon alapból boot loader bebútolja szépen eljutok a beállításokig

oké disk utilitiben elvégzem a dolgokat particiónálok stb ..aztán jönnek a kextekott valószinű hogy egy ati valamitkell az ati HD4760-emhez realtek kext is kell és a stb aztán felmegy szépen restart rendszer indulás apple logó és indul a rendszer! sajnos nemígyjött össze de nemis ígycsináltam..xD

most oylan probléám van hogy megcsináltam windowson a partíciót neki aztírták hogy FAT32-be kell és logikai meghajtó legyen én beis állítottam megcsináltam de vmiér emismeri fel a mac pedig disk utilitiben leformázom azzal az erase-val mac jornual-ra de ugyanúgy visszaál fatra:S

2011. szept. 12. 01:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát már nagyon régen,kb 1 éve használtam,de így elsőre szerintem nem jó MacOS-t szedtél le vagy nem az amit én mondok.

Amit én használtam annak az a neve hogy iAtkos és a v7 verzió ami a Mac OS X Leopard 10.5.7 verziót telepíti.

Én ezzel partíciónűáltam és formáztam a vinyót,nem volt gondom vele.Mondjuk én nem Windows mellé raktam fel.

Szerintem első körben próbáld meg az egész vinyót használni,hagyd ki a Windows-t az NTFS és FAT32 partíciókat.Törölj le minden partíciót és csak a MacOS-t rakd fel.Ha így sikerül be üzemelni a dolgot,szerintem csak utána próbáld Windows mellé rakni.De egyenlőre a Windows-t teljesen hagyd ki a képletből...Én legalábbis ezt tudom tanácsolni.

Ami azt illeti nekem a MacOS abszolút nem látta a Fat32 és NTFS partíciókat.Szóval ezért is tanácsolom hogy ne legyen partíció a vinyón vagy legalábbis azon a területen ahova a MacOS-t akarod rakni.Nekem így működött gond nélkül.

A másik dolog maga a MacOS,nem tudom hogy az milyen amit te szedtél le,de ha nem iAtkos akkor azt tanácsolom hogy azt kutasd fel és töltsd le...Nekem az jött be.

Bootloadert a telepítésnél is választani kell,ami a telepített rendszert tölti be.Szóval az egy dolog hogy a telepítő be bootol,de a telepített rendszernek is kell.

Az iAtkos v7-ben több bootloader küzül is lehet választani..Valamint apple bios-t is telepíteni kell,ügye hogy a MacOS azt hidje Apple gépen fut.Több bios közül is lehet választani mint MacBook,iMac..stb.Ügye értelem szerűen ha laptopra akarod rakni akkor a MacBook kell,ha asztali gépre akkor az iMac vagy PowerPC.

A kextek terén az iAtkos ki rakja egy listába őket,külön kategóriákba és minden kext-hez oda írja hogy mire való,milyen eszközhöz melyik szériához,gyártmányhoz és ki kell pipálni ami kell.Csak azt ami kell.Ha mondjuk rá mész hogy minden ATI kext-et telepítsen,akkor nem fog működni a dolog mivel ütközni fognak.Ki kell választanod azt ami a kártyádhoz jó és csak azt..Ez igaz minden eszközre,chipsetre.

Ha valamit nem tudsz,az iAtkos-ban felül az "Utilities" re kattintva megnézheted a hardware infót ami ki pakol minden eszközt ami a gépedben van,onnan puskázhatsz.

Most így hírtelen ennyit tudtam segíteni.Ha van bármi kérdésed csak írj ha tudok segítek.

De mindenképpen azt ajánlom hogy az iAtkos v7-et szedd le ha nem azt szetted le.

2011. szept. 12. 17:54
 10/10 A kérdező kommentje:
na sikerült felraknom az Iatkos 10.6.3-at de most a vgaval küszködök ugyanis az integráltal elindul de van egy ati hd 4670-m és azzal kernel panikot kapott eddig bootolásnál na aztis megcsináltam egy videó szerint mostmár bootol de töltés végén csak szürke képernyőt kapok vki? a videó alatt azt említi a srác hogyha ilyet kapok akkor vmi flag combinations-t kell használni mint a -f,vagy -x32 de ezeket nemtudom hogy mik ?
2011. okt. 16. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!