Melyik a legjobb ingyenes 3D-s játék motor?
Nézegettem jó néhányat, de nem tudok dönteni. C/C++/C# előnyben!
Amiket néztem: Irrlicht, Panda3D, Ogre, NeoAxis Non-Commercial, DX Studio Free Edition, Blender.
Persze, ha valami mást tudtok még mondani, annak örülnék.
Illetve érdekelnének az előnyök, hátrányok. Sajna nem találtam összehasonlító oldalt a neten, még a devmasters.net-en vannak a legértelmesebb leírások.
Nos ezt nem is tudtam! :D Az UDK-t is néztem, az is jó. Azonban lehet, nincs szükségem ilyen komoly motorra, bár egy -két óra alatt megnézem, mit is tud, lehet, az lesz a nyerő.
Köszi a választ!
Persze, ha valakinek van más javaslata esetleg, megírhatja!
Előre is köszönöm!
A Source végül is nem hangzik rosszul, map készítésben, és modellezésben Source-hoz otthon érzem magam. De a forráskódba mennyire nyúlhatok bele? Nem nagyon néztem át, mit lehet vele kezdeni ilyen téren.
Amire kellene nekem a motor, az egy third-person verekedős játék, amit neten lehet játszani, a single-player opcionális, nem tudom, szeretné(n)k-e bele. (Lehet, csapatban csinálnánk, egyedül nehéz lenne, pláne a programozás része)
Jó lenne egy cel-shader is hozzá, a karakterekhez. Gondolom ennek Source-ban nincs semmi akadálya.
Egyébként a Cryengine3 nagyon izmos, de elég szimpatikus eddig. A map editorja nagyon tetszik, a 3ds max-os eszközök megint csak nagyszerűek. Bár azt írtam, az a motor nekem túl jó, ha más nincs, még az is benne van a lehetőségek között, nem zárkózom el tőle.
Nem hátrány, ha tud csontvázas animáció mellett "Morphert" használni arc animációkhoz.
Amúgy több féle karakter lenne benne több különböző képességgel, de ha pl. a Source motor forráskódja, amit adnak a moddereknek, elég a célra, akkor jó lehet az is.
Mondjuk nem tudom, nagy map-eket mennyire kezel jól a Source. HL2 - EP2-ben azért voltak jó mapek, nekem kisebb város részletek is kellenének.
Kicsit Unity-ztem, most arra tenném le határozottan a voksomat!
Nagyon jó motor, könnyen kezelhető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!