Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni a C-t?

Figyelt kérdés

PHP-s vagyok de inkább pc-re fejlesztenék már mint web-re, és ara lennék kíváncsi hogy kb: mennyi idő alatt tudnám megtanulni a C-t. Úgy hallottam hogy nem nagy nyelv és nem nehéz megtanulni. Valamilyen szinten már azért ismerem a C-t kisebb % számításos hisztogrammos progikat már írtam benne de kíváncsi lennék a véleményekre hogy vajon mennyi idő alatt lehet megtanulni pl: olyan szinten hogy akár munkát is tudjak vele vállalni.

Köszi a válaszokat mindenkinek!

2011. aug. 3. 21:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A szintaxist szerintem akár egy hét alatt is. Hasonlít a PHP-hoz (jobban mondva a PHP hasonlít hozzá).
2011. aug. 3. 21:40
 2/11 anonim ***** válasza:

3-4 hónap kemény munkával el lehet sajátítani (De ez 3-4 hónap folyamatos, napi több órás tanulást, gyakorlást jelent) Még ezután is fognap új dolgok érni, de már elég jól el fogsz boldogulni.

[A C bár magas szintű nyelv besorolás szerint, a magas szintű nyelvek között alacsony szintűnek nak számít. Pl lehet memóriát manipulálni közvetlenül etc. amik kicsit nehezebbé teszik]

2011. aug. 3. 21:43
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.Igen már php-ben is vettem hasznát amit C-ben tanultam:) bár sok hasonlóságot még nem véltem felfedezni a C és a PHP között, de ezt már más is mondta hogy a PHP is C "szerű" nyelv már ami a szintaktikáját illeti. De PHP-ben nincs szükség deklarációra, C-ben meg nem kell $ jelet rakni a változók elé.

De gondolom a for, while, if else, ...stb -re gondoltál akkor igen hasonló.

A 3-4 hónap jól hangzik. Időből nincs hiány úgyhogy menni fog. Köszönöm :)

Ha esetleg tudtok valakit aki tudna néha segíteni nekem pl: msn, ha elakadok azt megköszönném.

2011. aug. 3. 22:17
 4/11 anonim ***** válasza:
C egy primitív nyelv, pont ezért nehéz megtanulni. A szintaxisa egyszerű, bár néhol kicsit nehézkes az utólag behozott fícsörök miatt (pl structok meg a függvények paraméterlistájában az a fránya void). A nehézséget pont az jelenti, hogy bármiféle összetettebb dologhoz csak bonyolultan lehet hozzáfogni. Egy egyszerű dinamikusan változó méretű tömböt (amit C++-ban megoldanál a vector template-tel) például fejfájás megcsinálni csak a standard könyvtárra támaszkodva. De pont emiatt erős nyelv, viszont nem mondanám, hogy könnyű megtanulni. Ha PC-re akarsz fejleszteni, akkor miért nem kezdesz valami egyszerűbb, szebb nyelvvel (C-től való távolsági sorrendben: C++, C#, horribile dictu: Python)?
2011. aug. 4. 10:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem specializált nyelvet akarok megtanulni, inkább egy általános célú nyelvet amit "mindenre" használhatok. A C++ szeretném a legjobban, de azt hallottam hogy elég nehéz és jobb elő alapozni egy kicsit. Még bele sem néztem C++ -ba de nem merek neki vágni félek hogy túl nehéz lesz, ezért gondoltam hogy előbb megtanulom a C-t ami ad egy kis alapot és utána már jöhet a C++.
2011. aug. 4. 14:30
 6/11 anonim ***** válasza:

A C-t megtanulni a C++ előtt az egyik legnagyobb hülyeség. A C++-ban több a "cucc", de ettől még nem nehezebb, sőt, könnyebb, mivel magasabb szintű eszközöket ad a kezedbe a problémamegoldáshoz. A C-be való beleszokás minden más nyelvben káros beidegződéseket eredményez, ha a C++ a végcél, akkor azzal kezdjed.

Egyébként a C# és a Python nem specializált nyelvek, nem jobban, mint a C. Ugyanúgy általános célú programozási nyelvek, más-más fókusszal.

2011. aug. 4. 15:08
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen ezt már mástól is hallottam hogy lehet hogy megtanulok C-ben a mutatókkal operálni, de C++-ban nem fogom hasznát venni. Egy kicsit most el bizonytalanítottál. Nagyon rá voltam hangolva a C -re de csak azért hogy a C++ utána könnyebben menjen, de ha azt mondod hogy a C++ -t nem nehezebb megtanulni mint a C -t, akkor lehet hogy hallgatok rád.
2011. aug. 4. 17:03
 8/11 A kérdező kommentje:
....és mi van az UNIX rendszerekkel? Azokra csak C -ben lehet fejleszteni? Vagy C++ -ban is? Mivel az UNIX alapja a C.
2011. aug. 4. 17:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Kernelprogramozáshoz kell a C linuxba de az is már tartalmaz c++ elemeket, c++ba lehet linuxra programozni még Mono-val C#ba is tökéletesen működik linuxon wine-nal a program. (Röviden) Üdv Egy Linux-programmer\User
2011. aug. 5. 08:03
 10/11 anonim ***** válasza:
C++-ban is fogsz eleget bűvészkedni mutatókkal, de nem fog RÁKÉNYSZERÍTENI minden esetben. Amit a C tud azt tudja a C++ is, az előnye abban van, hogy magasabb szintű eszközöket nyújt emellé. Tehát a C programozást nagyon könnyű megtanulni a C++ után, csak baromi kényelmetlen, a C++-t a C után viszont nehéz, mert el kell felejteni a rossz szokásokat, mivel a C++ pontosan azért jött létre, hogy a C-s csúnyaságokat ne kelljen használni (#define, union, felesleges pointerezés stb.).
2011. aug. 5. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!