Hogyan törnek fel rendszereket?
gondolom nem úgy hogy leszednek a netről valami kis ócska programot!!
pl. amikor egy nagyobb rendszert törnek fel
akkor gondolom írnak egy programot maguknak nem??
ha igen az hogyan működik nagyjából??
nem azért írok mert ilyet szeretnék írni! ehez kevés vagyok csak érdekel!!
aha igazából most született meg amit kérdezni akartam!! :) :)
Hogyan törnek fel jelszavakat??
hallottam olyanról hogy egy program egyesével kipróbálja .Na erről azt hallottam hogy béna .De akkor hogyan csinálják ?
*egyeséve kipróbálja az összes lehetőséget
Köszi !!!
egyesével az bruteforce, de magad is kisázmolhatod, hogy 4-5 karakter fölött képtelenség, mert évekig kéne fusson.
ilyenkor jönnek egyéb megoldások, vagy a jelszóellenőrzést akarod megkerülni, vagy példáúl gyakori jelszavak listáját használod (asdf1234, asdf4321, satöbbi), ilyen listák vannak közkézen. és mgé van egy tucat módszer. a téma meg amúgy elég összetett, kell hozzá valami programozói tudás, ismerni kell az oprendszerek, a hálózat működését elég komolyan, a biztonsági rések helyét, működését, naprakésznek kell lenni, és kreatívnak. és sok-sok év tapasztalat.
aha köszi szépen!
szóval lehet olyat hogy kikerüli ...
nagyon szépen köszönöm!!!!!
jelszavakat: bruteforce, keyloggerek, arp poisoning/packet sniffing
weboldalakt: sql injection, xss (ezek a leggyakoribbak, de előfordul, hogy csak egyszerű biztonsági rések vannak az oldalakon és akkor nagyon könnyű őket feltörni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!