Hogy kell páros számot előállítani? (C#)
Figyelt kérdés
Véletlen előállítok egy számot ugyebár valahogy így:
Random random=new random();
itt meg egy if el vizsgáljuk, hogy páros e a szám
if(Random.next()%2==0)
{
Itt meg kiírjuk ezt a számot ami osztható kettővel
Console.WriteLine(random.Next());
}
Egy ilyen kódban mért adhat ki a végén, páratlan számot? Rosszul vizsgáltam a feltételt? Vagy rosszul írattam ki a véletlen számot? :/
2011. jún. 16. 08:58
1/5 anonim válasza:
Mert most azt csinálod, hogy előállítasz egy számot, megnézed, hogy páros-e...és ha páros votl, akkro előállítasz egy új számot, és azt írod ki...
Egyébként páros számot úgy kell előállítani, hogy random.Next(limitfele) * 2
2/5 A kérdező kommentje:
Látod ezt nem tudtam :) Köszönöm szépen :) és akkor, ha öttel osztható számot, akarok azt is ezzel csak a végén 5 el szorzok, vagy arra is van valami?
2011. jún. 16. 09:09
3/5 anonim válasza:
Igen, sokkal hatékonyabb beszorozni, mint pl ciklusban addig generálni a számokat, amíg 5-tel osztható nem lesz.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nagyon sokat segítettél :) Minden nap tanul az ember valamit :)
2011. jún. 16. 09:32
5/5 anonim válasza:
nem mondod, hogy nem tudtad, ha egy számot kettővel szorzol, páros lesz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!