Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ilyet lehet a c++ -ban?

Ilyet lehet a c++ -ban?

Figyelt kérdés
Olyat lehet a c++-ban hogy beírom pl.: 10+48 es kimenti a 10-et a +jelet es a 48at.Többit már megtudom írni hogy aztán mikor milyen műveletet hajtson végre ha elmentette az adatokat. Mert én csak olyat tudok hogy eléosz=or bekéri az egyikszámot aztán a művelet jelét és a másik számot.
2011. jún. 13. 20:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
bontsd le karakterekre, és így vizsgáld a műveleti jelet.
2011. jún. 13. 20:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Pont c++ ban nem vagyok jártas, de biztosan van.

Sztring változóba tedd bele az inputot. Legyen előre egy tömböd a műveleti jelekkel felfuttatva. Legyen egy ciklusod, ami minden alkalommal megvizygálja, hogy a műveleti jelek valamelyike szerepel-e az inputban. Ha igen, a függvény visszaadja a sztringben elfoglalt helyét. Azon a helyen szétválasztod a sztringet. Eleje az első szám, közepe a műveleti jelt, vége a második szám.

2011. jún. 13. 20:58
 3/11 anonim ***** válasza:

getline()

Beolvas egy sort, utána a sorral azt kezdesz amit akarsz.

2011. jún. 14. 10:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Tudtok adni példát?
2011. jún. 14. 16:32
 5/11 anonim ***** válasza:
egyszerűbb lenne, ha nem consoleba csinálnád
2011. jún. 14. 16:40
 6/11 anonim ***** válasza:

16:40

Tényleg? Mitől lenne egyszerűbb? Stringgel kell dolgozni mindenképpen, a bevitel módja teljességgel lényegtelen, de konzolkezelés van a standard könyvtárban is, legalább azt tudja.

Amúgy példa.

// getline with strings

#include <iostream>

#include <string>

using namespace std;

int main ()

{

string str;

cout << "Please enter full name: ";

getline (cin,str);

cout << "Thank you, " << str << ".\n";

}

Innen:

[link]

2011. jún. 15. 10:43
 7/11 anonim ***** válasza:
attól lenne egyszerűbb, hogy ellenőrizheted, hogy ha a + gombot lenyomta, így nem kell feldolgozni az egész sort amit beírt. lásd: windows számológép...
2011. jún. 15. 11:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Értem. Tehát rakjon össze egy GUI-t, mert az egyszerűbb, mint egy rohadt stringben +-jeleket keresgélni. Értem. Értem.
2011. jún. 15. 13:30
 9/11 A kérdező kommentje:
de így hogy tudom kimenteni a dolgokat abbol a sorbol?
2011. jún. 15. 14:11
 10/11 anonim ***** válasza:
string-nek vannak függvényei. Például substr(), amivel kivágsz egy rész-stringet, valamint a find(), amivel megkeresel valamit egy stringben. További információért látogass el a fent linkelt oldalra, illetve PRÓBÁLKOZZ. Ha ilyen egyszerű dolgokat is a popód alá tolnak, akkor sosem tanulsz meg tanulni.
2011. jún. 15. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!