Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Html-be xhtml-be vagy html-5...

Html-be xhtml-be vagy html-5 be készítsem a weboldalamat?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 20:05
 1/10 anonim ***** válasza:

A html az html 4?

mert ebben a kédésben benne a van a válasz, html 5!

Az xhtml sem rosz, sőt, de én html 5öt nagyon támogatom, mert nagyon jónak tűnik...

2011. jún. 7. 20:28
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2011. jún. 7. 20:33
 3/10 VODKA0710 ***** válasza:
A HTML 5 kétségkívül a legújabb, legjobb, viszont nagyon teljesítményigényes a kliensoldal általa.
2011. jún. 7. 20:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Én nem igazán ajánlom még a HTML 5-öt, mivel gondolni kell a régebbi böngészőket használókra is.

Ha csak most kezded a weboldalkészítést, én az XHTML-t javasolnám, mivel sokkal kötöttebb, mint a HTML 4.01

Ha az XHTML megy, akkor már nem lesz gond a HTML sem.

2011. jún. 7. 22:17
 5/10 A kérdező kommentje:
most akarok nekikezdeni ja egy olyan minőségűre gondoltam mint a gyakorikerdesek.hu még mindig nem tudom eldönteni mert mindenki mást mond..................
2011. jún. 8. 16:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ha ilyen weblapot akarsz írni, akkor elég nagy baj, hogy nem tudod, hogy mivel kezdj neki...

Csinálj egy html 4es fájlt és mond meg hogy ha nem nyílikk meg rendesen, akkor töltsék le ezt, meg azt, nem mondom mit, mert biztos tudod, hogy melyik böngésző támogatja a html 5 szabványt.

2011. jún. 8. 17:03
 7/10 A kérdező kommentje:
nem tudom hogy melyik támogatja.
2011. jún. 8. 17:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Firefox 4

IE9

Opera 10.10 től

chrome

safari

Igen

2011. jún. 8. 17:54
 9/10 anonim ***** válasza:

"töltsék le ezt, meg azt"

Alap dolog a weblapfejlesztésben, hogy a platformfüggetlenségre kell törekedni, tehát nem célszerű, ha azt szeretnéd, hogy a weboldalad látogatott legyen, hogy a felhasználókat rákényszeríted arra, hogy különféle alkalmazásokat telepítsenek, ahhoz, hogy a weblapodat megfelelően tudják használni.

Azokon a böngészőkön kívül van még sok másik is, mint amit az utolsó válaszoló írt neked, és rájuk is gondolni kell.

Ha magamból indulok ki, akkor azt tudom mondani, hogyha nem jelenik meg normálisan egy weboldal, amit meglátogatok, és még fel is van tüntetve, hogy az alábbi böngészőkön működik megfelelően, akkor én az ilyen oldalra vissza sem látogatok többé.

Másik megoldás, hogy készítesz X-HTML vagy HTML 4.01 weboldalt, és készítesz egy HTML5-öt is, és leellenőrzöd egy scripttel, hogy az adott felhasználó böngészője mit támogat, ez viszont többletmunkával jár.

2011. jún. 8. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem, ha egy ilyen oldalon képes vagy egy ilyen kérdést feltenni, akkor egyáltalán ne készíts weblapot ...
2011. jún. 9. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!