Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a válsz erre a feladatra?...

Mi a válsz erre a feladatra? A program nyelve c 89 gcc fordító!

Figyelt kérdés
Írj programot, amely a népszerű kő-papír-olló játék végeredményét segít eldönteni! Ezt a játékot ketten játsszák és több körből áll. A program írja a standard outputra, hogy melyik játékos nyert! Ha az első, a kimeneten az "elso" szó jelenjen meg, ha a második, akkor a "masodik", ha pedig döntetlen lett a játék végeredménye, akkor a "dontetlen" szó! (A körök összesített eredményét kell kiíratni.) A program bemenetként megkapja a körök számát, majd utána soronként két betűt, szóközzel elválasztva. Ez a két betű jelenti az első, ill. a második játékos választását (k - kő, p - papír, o - olló). Mindig az nyeri a kört, akinek a választása "erősebb" a másik játékosénál (a kő kicsorbítja az ollót, az olló elvágja a papírt, a papír becsomagolja a követ).
2009. márc. 18. 12:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát most forráskódot nem írnék, meg nem is ismerem ezt a nyelvet, de az algoritmusa szerintem nem olyan bonyolult. Én így csinálnám: Kell egy 3 elemű tömb/kő,papír,olló/ kell a 2 játékosnak 1-1 változó, majd ezen változóknak kell éréket adni. Erre tökéletes egy véletlen generátor, ami 0-2ig generál egy számot ami a tömb indexe lesz. És ha mondjuk 1-est generál az a tömb 2.eleme lesz /pl: papír./ Ez után már csak össze kell hasonlítani a 2 játékos eredményét. If-ek használatával könnyedén le lehet kezelni, hogy melyik esetben ki nyer, nem túl kulturált, de hatásos. Kell 2 számláló egyik az első a másik a második játékos sikereit számolja. Az egészet mondjuk beteszed egy ismérléses szerkezetbe /for vagy while/ . A a ciklus után akinek nagyobb értékű a számlálója az nyert. Remélem tudtam segíteni.
2009. márc. 19. 14:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!!!!
2009. márc. 20. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!