BASH (Bourne Again Shell) While ciklus, reguláris kifejezés. Lehet? Ha igen, hogyan?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Elég kezdő vagyok BASH programozásban, de érdekel a téma!
A kérdésem az lenne hogy, while ciklusnál lehet-e egyáltalán reguláris kifejezést megadni feltételnek? Ha igen, hogyan?
próbáltam így
read nev
while [ $nev = [0-9] ]
do
echo "Hiba! Nem név!"
echo "Próbáld újra!"
read $nev
done
De sajna nem jött össze! Ezenkívül próbáltam egy csomó "variációt" while [ $nev = [0-9]* ] [ $nev =[0-9] ] [ $nev = ([0-9]) ] [[ $nev = [0-9] ]]
De semmi :(
Várom a szakikat :)
2011. ápr. 6. 21:39
11/12 anonim válasza:
Ha nem találnál leírást AWKra, próbálkozz a sed -el... talán picit jobban dokumentált (mivel jóval régebbi).
12/12 Tom Benko válasza:
A sed egyetlen problémája, hogy nem tud szétcincálni egy szöveget. Inkább csak átszerkeszti. De a probléma mindig adja, hogy melyiket érdemes használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!