Ha Programozás a fő cél, akkor BME vagy ELTE?
Figyelt kérdés
Hali lassan jön a tovább tanulás. Na jó még 1 év :'D. Idáig az Elte volt az amire vágytam, de a bátyám odajár, és első 2 félévbe programozásból annyit tanultak meg amit még nálunk középsuliba a lámák is megtanulnak 1 év alatt. Amióta az az új rendszer van kb. semmi értelmeset nem tanulnak az első évben, vagyis értelmeset tanulnak, de olyan alap dolgokat... most nem igazán tudom elképzelni, hogy akkor kb. mikorra jutnak el arra a szintre ahol én vagyok most :/. A BME -ről igazán nem tudok semmit, tudom, hogy van ott fizika is =), meg, minden. De szerintetek akkor most melyiket kéne majd választani, ha programozáás a fő cél? Meg az is érdekelne, hogy melyiknek mi előnye, és hátránya van? (Pl.: tudom hogy eltén elméletiesebb, és keményebb a matek, de nincs fizika :'D)2011. márc. 28. 22:13
11/18 anonim válasza:
Hát igen, mert a cégek az egyetemmel vannak jóban és nem a diákokkal. Nagy pályázati pénzek és egyebek mozognak. Nem az a cél itt, hogy téged az ő szuperkatonájuknak képezzenek. Ez a két cég (egyetem is csak egy pénznyelő, gaz cég) üzlete és dolga, közöd nincs hozzá.
12/18 anonim válasza:
Ez hülyeség. A multiknak az a célja, hogy az egyetemről kikerülő tehetséges diákokat beszippantsák, hogy a maguk képére formálják még amíg olcsó munkaerők.
13/18 anonim válasza:
Leges legutolsó szándékuk az. Hidd azt, nekem nyolc. Gondolom te csak a diákos, neked marketingelt szöveget ismered. Majd bekerülsz ide-oda egyszer talán, tegyük fel, hogy ilyen tehetséges diákként, vagy az egyetemen folytatod tovább, felmész kicsit a ranglétrán és megtudod mi a helyzet. Addig marad a mézes madzag.
14/18 anonim válasza:
Egy ilyen cégnél dolgozom jelenleg. De nyugodtan mondd el, hogy mégis mi érdekük lenne ezeknek a cégeknek sok pénzt ölni egy egyetembe, ha nem az, hogy olcsó munkaerőt szerezzenek. Ha tudsz értelmes dolgot mondani, akkor elfogadom, de egyelőre nagyon összeesküvés szaga van.
15/18 anonim válasza:
Nem pénzügy és nem szerződések. Ennyi, neked nem is kell látni semmit.
Van olyan célja is, mondtam én is.
Semmi összesküvés nincs itt, hatalmas uniós pénzek, meg "politika" értsd ki kinek a barátja...
16/18 anonim válasza:
Hát még mindig nem mondtál semmi konkrétat, viszont nagyon ködösen utalgatsz "dolgokra", ami hogy is mondjam, gondolom te a holdraszállásban sem hiszel.
17/18 anonim válasza:
Szerintem nagyon logikus, hogy semmit sem mondok, hiszen nem akarom megütni a bokám sehogy sem, nem hogy más miattam.
Egy példa, hogy el kellett XY egyetmnek költenie egy 40 milliós EUs pénzt, ezért egy az egyetemmel szoros kapcsolatban álló céget kértek meg, hogy rakjanak össze egy gépet. A gép 1,5 millióba került, a cég 40-et kapott.
És ez nem egy nagy cég volt.
18/18 anonim válasza:
Igen, mindig is tudtuk, hogy az emberek szeretik tömni az ismerős cégét közpénzekből, nagyszerű. Hogy jön ez a nagy távközlési cuccokat gyártó cégekhez (meg idetartozik még minden nagy multi, ami támogatja az egyetemeket, Morgan Stanley például elég agresszívan ott van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!