Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az adatbázisba elmentettem...

Az adatbázisba elmentettem egy felhasználó nevet azt hogyan tudom kiíratni?

Figyelt kérdés
Példaként köszöntelek xy
2011. márc. 19. 16:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A "WHERE id" rész után még gondolom kéne valami, hogy mi legyen az id, például "WHERE id = azonosito"
2011. márc. 19. 21:37
 12/17 A kérdező kommentje:
Értem mire gondolsz csak az id-nek nincs semmi küldő része csak egy regisztrálás táblában van elhelyezve egy id mező :)
2011. márc. 20. 10:49
 13/17 anonim ***** válasza:
annak simán, hogy WHERE id még nincs értelme, úgy van értelme, hogy WHERE id = 5 például, persze az 5 az tetszőleges változóval helyettesíthető, ez megadja pl.: az 5-ös id-jű tagnak a rangját, ezt maga a felhasználó nem fogja látni, mármint, hogy akkor hányas az id-je hacsak ki nem íratod. Az id pont erre való, hogy beazonosíts vele egy sort. Egyébként a rangot nem célszerű szöveges mezőben tárolni memória takarékossági okokból, ha csak az a kérdés, hogy admin-e vagy nem akkor használj logikait (ha igaz admin, ha hamis nem admin), ha több lehetség van akkor meg egész számmal azonosítsd:)
2011. márc. 20. 14:09
 14/17 A kérdező kommentje:

Rendben értem már :)

Viszont a felhasználók id-je az változik hogyan tudom megoldani a programozásban, hogy ott is változzon? Az adatbázisban egy rang mezőben tárolom a rangokat, de ugye ha csak így lenne:

$rang = mysql_query("SELECT * FROM regisztralas WHERE id='5'");

if ( $rang != "Admin" )

{

Admin menü:

// ide jöhetnek admin cuccok

}

else

{

Tag menü:

// ide jöhetnek tag cuccok

}

2011. márc. 20. 16:05
 15/17 A kérdező kommentje:
Akkor az 5-ös id-jű felhasználót ellenőrizné :)
2011. márc. 20. 16:06
 16/17 anonim ***** válasza:

miért != admin? == admin:) de egyébként igen.

Amúgy a felhasználók id-je menetközben miért változna? az nem szokott változni:), úgy szokott lenni h az elsőnek regisztrált kapja az 1-es id-t a második a 2-t és így tovább...

2011. márc. 20. 21:40
 17/17 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy ha állandó számot írnék be pl id='1' akkor csak az egyes id-t nézné nem? :)

Mert ha valakinek 2-es id-je van vagy 3-as azt hogyan tudnám követni?

2011. márc. 21. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!