Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal: Lehet eljárásban levő...

Pascal: Lehet eljárásban levő While ciklusban másik függvényt és eljárást meghívni?

Figyelt kérdés
Vagy így csinálom, vagy a két eljárás, egy függvény helyett egy darab eljárást, de úgy "csúnya". Így viszont hibát jelez, az eljárás (amiben a másikokat meghívnám) nevét változónak veszi, és kiírja, hogy változó nem található.
2011. márc. 14. 20:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
:D Másold már be azt a kódot, mert így vakon egy hibaüzenet alapján nehéz debuggolni...
2011. márc. 15. 13:06
 12/16 anonim ***** válasza:

Ezt elírtam sorry:

A hívó eljárás előbb van mint a hívott?

Így helyes:

A hívott eljárás előbb van mint a hívó?

2011. márc. 15. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem bele raktad egy másik eljárás begin és end-je közé azt az eljárást... vagy előtte nem tettél pontosvesszőt vagy valami hasonló. De tényleg másold be az egészet, vagy legalább azt a részt ami a hibaüzenet előtt van 2-3 sort, és azt is ami utána, szintén 2-3 sort. Ennyi lenne a minimum.
2011. márc. 15. 13:52
 14/16 A kérdező kommentje:

Raktam mindenhova ;-t, megnéztem rendesen. Minden end;-et kommentelek, és nemcsak, mert a tanárom is javasolja, hanem mert később én se tudnám, hogy most mivan, belezavarodnék.

A hívott előbb van, mint a hívó.

Név szerinti paraméterátadás volt majd cím szerinti, és más volt a változó neve. Most pedig nincs is paraméterátadás.

2011. márc. 15. 15:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Megvan! Az egyik meghívott függvényben volt hiba, és nem szintaktikai, hanem logikai.
2011. márc. 15. 15:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megpróbáltatok segíteni!
2011. márc. 15. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!