Hogyan lehet megnézni vagy milyen program kell ahhoz hogy egy nyilt forráskodú programnak pl. SWINE nevű játéknak megnézzem hogy hogyan készül el?
Figyelt kérdés
2011. febr. 11. 22:52
1/13 anonim válasza:
Először is kell a program forráskódja. Ha ez meg van akkor az a programozói felület kell amin íródott, és már meg is tudod nézni amit akarsz...
2/13 A kérdező kommentje:
Jó! De hol van a programnak a forráskódja és honnan tudom meg hogy milyen nyelven íródott?
2011. febr. 11. 23:10
3/13 anonim válasza:
A program készítőinél biztos meg van. Vagy ha feltöltötték valahova akkor pedig ott. Ha más nem meg kell érdeklődni tőlük.
4/13 anonim válasza:
Keress rá a program forráskódjára a neten. De a SWINE szinte biztos, hogy nem nyílt forráskódú, csak mert egyik karácsonyra ingyenes lett.
5/13 anonim válasza:
Ha egy program nyílt forráskódú, akkor általában ott letölthető a forráskódja is ahol maga a program. Ha más nem, megkeresed a készítőinek a honlapját, és ott biztos letölthető lesz. Általában van valami leírás mellé (a honlapon vagy README fájlban), hogy azt a halom kódot hogyan is kell fordítani, milyen libeknek kell meglennie a gépen, milyen fordító.
6/13 anonim válasza:
A SWINE szerintem sem nyílt forrású.
Itt találsz pár open source játékot.
Csak egy vélemény:
Szerintem, ha nem vagy tisztában azzal, hogy mi is valójában a forráskód, mi az a fordító, és hogyan kell programozni, akkor nem játékok forráskódjának tanulmányozásával kellene a programozást kezdeni.
Egyébként, egy dologgal kiegészíteném az előttem szólókat. Nem minden programot kell előre lefordítani. A weblapfejlesztés programozási nyelveit külön interpreter fordítja:(böngésző, Apache stb) A weblapokon található JavaScript programok forrását bármikor megtekintheted.
7/13 anonim válasza:
Fejtsd vissza Assemblybe W32DASM-al, vagy WDASM32-vel.. :)
8/13 A kérdező kommentje:
Delphiben lehet programozni 3d játékokat?
2011. febr. 12. 14:12
9/13 A kérdező kommentje:
Szerintetek melyik a legnehezebb és a legkönnyebb programozási nyelv?
2011. febr. 12. 14:13
10/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezt a freeciv nevű játékot hogy a fenébe kell visszafejteni?
2011. febr. 12. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!