Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezekből a könyvekből meglehet...

Ezekből a könyvekből meglehet tanulni a programozást?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jan. 4. 21:15
 1/10 czibles ***** válasza:

Jókat hallottam a 24 óra alatt sorozatról. Most akarok majd én is venni egyet.

Nem írtad, hogy melyiket szeretnéd megvenni, de ha letöltöd és elolvasod az előszót, akkor megtudod, hogy milyen tudást feltételeznek a könyvben (de szerintem mindegyiket 0ról kezdik).

2011. jan. 4. 21:28
 2/10 A kérdező kommentje:

mindet szeretném :D

majd sorba megveszem mindet

2011. jan. 4. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Néhánnyal (PHP, C, SQL) találkoztam a "24 órás" sorozatból, csak ajánlani tudom őket!
2011. jan. 4. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát ha 24 óra alatt nem is, de mindenképpen kezdőbarát könyvek :) De sok-sok gyakorlást nem pótol egyik könyv sem.
2011. jan. 5. 08:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, a dolog kulcsa mindenképpen a gyakorlás, de hogy mit és hogy gyakorolj, azt kitűnően megmutatják.

Ha volt már a kezedben ilyen könyv, akkor biztos tisztában vagy vele, hogy a "24 óra alatt" az nem 24 órát (azaz egy napot) jelent, hanem 24 "TANórát", leckét (fejezetet). Ezeket végigrágni úgy, hogy meg is értsd amúgy is jóval több, mint 1 óra, plusz a gyakorlás még ennek a többszöröse. Tehát a "hatásvadász" cím ne ringasson álomba senkit, 1 nap alatt nem fog megtanulni belőle semmit. Még ha intenzíven nyomja is valaki, akkor is szerintem kb. 1 lecke naponta ami átlagosan átvehető, tehát minimum egy hónap kell a végigrágásához. És akkor az még nem tudás, csak elméleti ismeret némi alapszintű gyakorlattal.

2011. jan. 5. 09:13
 6/10 anonim ***** válasza:
nagy szar (en csak a php-t olvastam), tele van hibakkal. a php-t semmikeppen ne vedd meg, van helyette egy csomo jo konyv
2011. jan. 5. 09:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, a PHP-t én is ebből tanultam, és nálam nem volt benne hiba. És elég sok évfolyamtársamnál sem.

Milyen hibákra gondolsz?

2011. jan. 5. 09:46
 8/10 anonim válasza:
A 24 órás PHP nem rossz, én is tanultam belőle. Természetesen kevés, érdemes még hozzá olvasni, valamint gyakorlatokat végezni. Egyébként az elején még lehet, hogy 1 lecke kb. 1 óra, de a közepétől már eléggé durvul :) Plusz a feladatokkal együtt már 4-5 óra is lehet kezdőként egy lecke. Viszont nem szabad sajnálni a feladatokra az időt, még akkor sem, ha úgy érzed, érted a leckét.
2011. jan. 5. 11:33
 9/10 anonim válasza:
én nem ajánlom megvan a php meg a java de sztem egy oktatideok.hu oktatóvideóból sokkal többet lehet tanulni, és még akicókor az ára is teljesen jó
2011. jan. 6. 09:31
 10/10 anonim válasza:

sorry

[link]

2011. jan. 6. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!