MegszeretnÄĹ k tanulni programozni. 0-rÄĹl indulok. Van valamilyen kÄĹnyv vagy honlap ami segÄÂtene?
Symbian programozását én meg nem tanulnám, szegény nyelv meghalt kb...
Amúgy először szerinte kezdj el C-t tanulni, arra tudsz építkezni.
Az első válaszoló rendkívül szakértő választ adott, még azt sem tudja, hogy a Symbian egy operációs rendszer, nem egy nyelv.
Nyelvet kell választanod, én kezdő célra a Pythont ajánlom, sok irodalmat találsz hozzá a neten magyarul is, és használják mobil eszközök programozására is (nem tudom, konkrétan Symbian alatt is-e, de ha nem felejtem, majd utánanézek, de te is rákereshetsz). Ez egy kezdőknek is könnyű, de profi szinten is használható nyelv, amelyet gyors alkalmazásfejlesztésre találtak ki.
De, tudom, de mivel ő a programozást kérdezte, így arra értendően írtam, hogy a symbianra történő programozás halott dolog.
Amúgy a C-t, ha megtanulja, csak jól jár vele, vajon miért azzal indítanak SZTE-TTIK-n is első szemeszterben, prog alapként?
Amúgy bírom, hogy ilyenkor adjátok az ívet, hogy így meg úgy mekkora f@sz vagyok, de mikor srác programozni akart, arra érdekes módon senki nem válaszolt, pedig nem kért bonyolult kódot.
Ja igen és N900-ra is írtam már szoftvert, amin maemo 5 oprendszer van, és a szoftverei c/c++ alapúak...
Nem értem, hogy azért, mert a kérdező szintjén válaszoltam, és nem toltam be az üres okoskodást, hogy deháát az oprendszeeer, miért vagyok egyből looser f@sz...
Tudom, hogy a PHP-t C-ben írták, de kérdem én: na és akkor mivan? A C-hez képest halálosan egyszerű, kezdőknek megfelelő. Automatikus típuskonverzió van, nem kell a memóriafoglalással törődni, nincsenek pointerek, stb... Ezek pont olyan dolgok, amitől egy kezdő gyorsan besokallna.
Az meg, hogy SZTE-n nem kapnak segítséget nem igaz. Dévényi tanár úr előadásai elég jók. Ott még az is megtanul programozni, aki nem akar.
Ismerek pár embert, aki nagyon meg szeretne tanulni programozni, de nem megy neki.
Amúgy az ő előadásai tényleg jók és élvezetesek, általában viccesek és jó hangulatúak is, viszont kötprogoknál pl az a tudás, amit ott megkapsz szinte semmit nem és.
És az előadás fóliái valamilyen netes oldalon fent vannak, nem reklámozok, mert nem is tudom a címet, de találkoztam már velük. (és nemcsak pubon)
Viszont a PHP megtanulása azért nem ideális, mivel sokszor pont a lényegi rész veszik el a programozából, és nehezebb lesz megszokni, hogy hogyan kell a típusokra ügyelni, esetleg a for ciklus működését, mint php-ban, ahol simán leírhatja, h egy ciklus addig fusson, amíg a tömb véget nem ér, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!