Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Játékokat szeretnék programozn...

Játékokat szeretnék programozni de minden oktatóvideóban (C, C++) csak vagy vmi console vagy vmi minimális grafikus dolog van, ötlet hogy honnan tanuljak?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 10:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán mennyit tudsz a programozásról? Mert ha még nem programoztál, akkor tedd félre szépen a játékokat egy időre, és kezdd el az alapoknál, mert azok minden feladatnál ugyanazok. Tudjál ciklusokat, elágazásokat írni, adatszerkezeteket kitalálni a feladathoz illően, ezekhez való vezérlési szerkezeteket, tudjál állományokat és szövegeket kezelni, egér- és billentyűműveleteket érzékelni és reagálni rájuk, és ezek után kezdjél a játékokra gondolni.
2010. dec. 30. 16:53
 12/18 A kérdező kommentje:
Jobban örülnék ha az engine-t magam építhetném fel a jobb átlátás kedvéér.
2010. dec. 30. 20:47
 13/18 A kérdező kommentje:

Programoztam, Lua[Gmod] ; PHP ; HTML ; Javascript.

Kevésbé : C++ ; Pascal ; Basic ; Visual Basic

2010. dec. 30. 20:48
 14/18 anonim ***** válasza:

Talán azért, mert egy stratégiai játék leírásához nem árt tudni programozni? Jééééé, nem abból áll, hogy van egy bábud, és az megy ide oda, mert ezt flashbe kb 2 perc megírni.

Egy nem grafikus pl dáma játékot megírni olyan 1000 sor javaban, és kb 4 napnyi munka, ha értesz javahoz, és a programozáshoz.

2010. dec. 31. 02:13
 15/18 JulesM111 ***** válasza:

"Jobban örülnék ha az engine-t magam építhetném fel a jobb átlátás kedvéér" <- akkor most miért is b(a)sztasz minket? :)

Nyiss egy fejlesztői környezetet, és kezdd el írni az alapoktól a kis "Runamagic.h" dirctX utánzatot...

2010. dec. 31. 12:45
 16/18 A kérdező kommentje:
én tanulásról kérdeztem
2010. dec. 31. 14:18
 17/18 JulesM111 ***** válasza:
Itt kezdeném: [link]
2010. dec. 31. 15:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Én háromdimenziós grafikával foglalkozom. Attol függ honnan kezded és mi a célod.Ilyen dolgokra gondolok, hogy pl a háromdimenziós grafikához nem lesz elég a középiskolai matematika tudás stb. Amikre szükséged van. Erős matematikai tudás, erős programozási készség és nemi fizikai tudás(főleg mechanika és a fény azaz elektromágneses hullámok)

Ajánlom ezt a könyvet az írónak elég nagy neve van a szakmában európában. [link]

2011. jan. 22. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!