Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék egy programot...

Szeretnék egy programot megírni de nem tudok? (a többi lent)

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=N0DDd8VJUrw

ennek a videónak a végén van egy szimuláció

ezt szeretném megcsinálni és hogy ha megnézitek akor értenifogjátok hogy mit kvartyogok itt.

ha mindenki megnint megkérdezi hogy miben akarom megírni akkor tesék qbasic-ban de az nem fontos.

a program lényege az hogy az egész pontokból áll

és mindeggyik pont vonza a másikat gravitációsan. és megfelelően ütköznek ez nem sikerült nem tudtam a megfelelő műveletet kitalálni hogy a két pontnak mi lessz a sebessége az ütözés után.

2010. dec. 19. 16:33
 1/1 JulesM111 ***** válasza:

Huhh, érdekes elképzelés.

Kellene egy képletet felállítani. Pontosan a gravitációs ütközést nem értem... Vegyük a Földet, és a Holdat, redukáljuk őket egy pontra a modell végett, és nézzük, mi van most. A hold kering a Föld körül adott pályán, a pályát minden pontban két vektor írja le, egyik a gravitációs, másik pedig a pálya érintőjének vektora. Ennek a két vektornak köszünhetően, a Hold folyamataosa spirál jellegű alakban közeledik a Föld felé.

Ha az előbbi modellt vesszük alapul: pontok, és tökéletesen rugalmatlanok, akkor előbb-utobb a Hold megérkezik a Földhöz, és együtt fogrognak tovább, a köztük lévő gravitációs erő megszűnik, és itt nem tudom elképzelni, hogy milyen ütközésről kellene beszélnünk...

2010. dec. 23. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!