Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell C++-ban, hogy ne...

Hogyan kell C++-ban, hogy ne lépjen ki a program végén?

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtem el tanulni, szóval nagyon kezdő vagyok.

PDF-ekből tanulom, vannak bennük feladatok is, amiket meg tudok nagyjából csinálni, csak a végén mindig egyből kilép, és nem tudom, hogyan kell megcsinálni, hogy ne lépjen ki.

2010. nov. 28. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Futtasd terminálból vagy parancssorból.
2010. nov. 28. 11:38
 2/8 A kérdező kommentje:
bocs, de nem tudom, mi az a terminál...?
2010. nov. 28. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Terminál (Linux-ban van), ha azt használsz biztosan tudod, hol keresd, ott a futtatást így tudod megvalósítani: ./program_neve

Windows esetén start/futtatás->cmd , ide írd be a program nevét

(mindkét esetben vagy elérési úttal együtt add meg, vagy először cd-vel menj abba a mappába, ahol a futtatható fájl van.

2010. nov. 28. 11:52
 4/8 A kérdező kommentje:
ok, köszi
2010. nov. 28. 12:04
 5/8 anonim válasza:

visual studioban ctrl+f5 (azaz nem debug módban futtasd)

vagy:

tegyél a végére egy getc() függvényt, az is jó.

2010. nov. 28. 20:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyan a problémádat az első már megoldotta, de hogy a kérdésre is válaszoljak: a program VÉGÉN mindenképpen kilép, hiszen ettől ez a program vége. Hogy a vége előtt ne lépjen ki, valamivel blokkolni kell a program futását. Ezt millió és egy féle módon meg lehet tenni, legáltalánosabb, hogy inputot kérsz a standard inputról. Azaz cin >> <változó>;
2010. nov. 28. 20:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Esetleg system("pause");

De természetesen az előttem lévő hozzászóló megoldása is tökéletes és általánosabb is, mert ezt a parancsot talán linux alatt nem is lehet végrehajtani. (Windowsnál pedig #include <windows.h>)

2010. nov. 29. 07:27
 8/8 anonim ***** válasza:
A system egy szabványos függvény (és a cstdlib-ben van, ha jól rémlik), a "pause" rész az, ami a linuxnak nem tetszene, mivel a system kiadja a parancsértelmezőnek, hogy hajtsa végre a beleírt szöveget, és win alatt, ha pause-t írsz, akkor azt kapod, amit, linux meg jó eséllyel nem ismer ilyen programot vagy parancsot.
2010. nov. 29. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!