Hogyan kell BIOS-frissítést végezni?
Így alapból azt mondom, ha nem értesz hozzá ne kezdj bele :)
Eleve, az alaplap típusa nem pontos. Itt egy lista az Asroc (S775-ös) alaplapjairól:
Ha ráklikkelsz PONTOSAN arra, amid van, akkor baloldalt megjelenik egy "Download" menü, ott lesznek a letölthető BIOS-ok. Ha szerencséd van, akkor van Windows alól működő utility, ha csak DOS-os van, akkor szerintem semmiképp se folytasd. Szóval ha van windows-os, akkor töltsd le a legújabb dátumút (írja a verzió mellett, hogy DOS vagy windows). csomagold ki egy üres mappába a zip fájl tartalmát, és indítsd el az (elvileg) AFUWIN.EXE névre hallgató programot. Ez automatikusan be fogja írni az új BIOS-t, majd újra kell indítani a gépet.
Amit el lehet rontani:
- nem pontos típust választasz ki, vagy teljesen elszáll a gép, mert nem megfelelő BIOS kerül bele, esetleg javítható is, vagy a program felismeri, hogy nem pontos az alaplap típusa és eleve nem írja bele a rossz BIOS-t. Nem vagyok benne biztos, hogy ha egy chipsetre több alaplap épül, akkor felismeri melyik van neked.
- áramszünet/véletlen reset a frissítés alatt, esetleg a progam futásának leállása. Veszélyes, és nem tudom, hogy az Asrock alaplapok fel vannak-e készítve a nem teljesen kész frissítésekre (valószinűleg igen).
Ki mondta neked ezt a baromságot hogy hazavágja az egész gépet????
De még az alaplapot se vágja haza... Egyszer nekem se sikerült a bios frissítés elvittem szervizbe 10 perc alatt megcsinálták és csak 2 ezer forintot kellet fizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!