Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnék olyan játékot...

Hogyan tudnék olyan játékot készíteni mint a volt 3d city?

Figyelt kérdés
Részben jártas vagyok a webfejlesztésben (inkább PHP)
2010. nov. 9. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem látom az összefüggést a PHP és a játékírás között... Csak én vagyok ezzel így? :D
2010. nov. 22. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem akartam ezt így ideírni, mert nem tudom a 3D City milyen játék. Elsőre azt hittem valami régi netes játék...

De ha tényleg játékot akarsz írni, ahhoz nem lesz elég a php tudásod.

2010. nov. 22. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Game Maker egy jó játékfejlesztő program, direkt erre a célra és a 3D-t is támogatja! A picit nehezebb út , a C++ megtanulása OpenGL-el vagy DirectXel, azzal több idő mint Game Makerrel.
2010. nov. 23. 17:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem ismertem a 3D City-t, de egy játék készítése sok időbe telik és rengeteg tudásba.

Ismerkedj a C-vel, C++-szal vagy C#-pal. Ezek alá léteznek 3D motorok, amikre csak fel kell építeni a játékot. Esetleg Pascallal is próbálkozhatsz, mert az alá is léteznek motorok.

PHP tudással viszont nem sokra mész majd az offline játék készítésben.

Ajánlani tudom még az RPG Makert, bár az inkább 2D-s, mint 3D, bár saját véleményem szerint valahol a kettő között van, mert azért vannak mélységábrázolások is, igaz elég korlátozottan.

Bár ahogy olvashattad az előző hozzászólásban ismerkedj a DX-szel vagy az OpenGL-lel... :)

2010. nov. 24. 00:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Tévedtek...Tudom mi kell olyanhoz mint amit ti gondoltok de az neten futot VRLM filek voltak az obiektumok és valami Blaxunx kellett hozzá.
2010. nov. 26. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!