Mi lehet ennek a furcsaságnak az oka?
Két MI-t használok. A chatGPT-t (USA) és a DeepSeek-et (CHINA). Van egy fejlesztésem, ami egy primitív scriptnyelv. A nyelv érdekessége, hogy ciklus-szervező utasításokat nem ismer, de cimkéket támogat és ha egy cimke alatt van egy utasítás, a "return", akkor a cimke és a return közötti sorok szubrutinként funkcionálnak, tehát a return sorhoz érve a végrehajtás visszatér a cimkére ugrás (hívás) előtti sorra. Ha csak cimke van, tehát nincs return, akkor ugye, nincs visszatérés sem.
a két MI ismeri ezt a scriptnyelvet és mindkettő képes scripteket generálni a nyelv szabályai alapján. Azt is tudják, hogyan kell a "return" segítségével szubrutinokat képezni.
Az érdekesség az, hogy mindkét intelligencia oda biggyeszti a return kulcsszót a scriptjei legvégére, aminek nincs sok értelme. Vajon miért teszik meg ezt a fölösleges lépést és főleg, miért teszi meg mind a kettő??
A wikipédia nekem nem mond ellent, azt csak te halucinálod.
De ha mégis ellentmondana, az sem változtatna a dolgokon.
Egyelőre az van, hogy én szakszerű képzésben részesültem ezen a területen, sőt, magam is oktattam, te meg csak a hülyeségeidet halmozod és félművelt mivoltodat bizonyítod, azon túl semmi egyebet.
Aki a témával kapcsolatban szellemileg annyira sekély, hogy azt sem tudja, hogy a scriptnyelvek mindegyike virtuális gépen fut (tehát a VM-mel, mint fogalommal sincs képben), vagy azt képzeli, hogy a főprogram nem függvény, az ne álljon már le ilyesmiről vitázni.
"Egyelőre az van, hogy én szakszerű képzésben részesültem ezen a területen, sőt, magam is oktattam" -> És azt miért feltételezed, hogy más nem részesült "szakszerű képzésben"?
Azt, hogy te "oktattál" azt elhiszem, hiszen ahogy nagyon pontosan ismert: "aki tudja csinálni, aki nem az tanítja".
Egyébként az, hogy mennyire értesz hozzá az látszik, hogy 0% körül van az összes, de tényleg az összes válaszod. És nagyon jól látszik, hogy egyik válaszod nagyobb zöldség, mint a másik. És ez nem csak ennél a kérdésnél, hanem számtalan más kérdésnél is kiderült amibe belírsz valami ökörséget, és még az a kevésbé fájó (ide hazudott oktatás után) amikor ChatGPT-ből másolsz ide tévedéseket. Még a Wikipedia is pontosabb, mint a ChatGPT.
Az meg, hogy szerinted nincs a világon élő ember aki legalább egy kicsit ért a programozáshoz szánalmas. Nem kicsit, hanem nagyon. Kicsit fogd vissza magad. Mert már az egész szakmában közröhej tárgy vagy, akárhányszor beszélgetünk előkerül a gyakorikérdéses idióta 0%-os álprogramozó, mint a programozás legalaja.
Ezt, kérlek ne itt folytasd! Nincs igazad. A kettes és hármas válaszoló tökéletesen megvilágították az okot. Amit nem vagy hajlandó tudomásul venni, az történetesen a posix szabvány része.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, további szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!