Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi okozhat Turbo Pascalban a...

Mi okozhat Turbo Pascalban a "Path not found" hibát?

Figyelt kérdés
A fájl helyét pontosan írtam be, nem gépeltem el semmit, mégsem találja az útvonalat...
2010. nov. 6. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Relatív vagy abszolút útvonalat használsz?

De lehet csak annyi a gond, hogy nem fordítottad le. Ez egy hülye hibája neki többször is jártam már így.

2010. nov. 6. 09:08
 2/9 A kérdező kommentje:

hát... nemrég kezdtem progtamozni, szóval most ezt nem teljesen értem :) egy egyszerű palindromos progtamot akartam csinálni, az eleje kb így néz ki:

program palindrom;

uses crt;

var f,f1:text;

fn,fn1:string;

s,m:string;

i,j:integer;

begin

clrscr;

fn:='G:\info\progi\palindrom.txt';

fn1:='G:\info\progi\palindrom1.txt';

assign(f,fn);

assign(f1,fn1);

reset(f);

rewrite(f1);

Mi lehet ebben a hiba?

2010. nov. 6. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:
\ az escape karakter, nem? Próbáld \\-re cserélni őket.
2010. nov. 6. 10:02
 4/9 ejbenjaro ***** válasza:
A Turbo Pascal szerintem nem kezeli a hosszú fájlneveket (illetve a 16 bites DOS-os környezet, amire a nyelv készült). A példádban levő palindrom.txt és palindrom1.txt is hosszabb, mint a megengedett. Alkalmazkodj a 8.3 szabályhoz, tehát a fájl neve maximum 8 karakter aztán pont és 3 karakter a kiterjesztés, vagy használd palind~1.txt fájlnevet a palindrom.txt helyett és palind~2.txt fájlnevet a palindrom1.txt helyett, hogy megfelelj a DOS-os előírásoknak. Ha jól emlékszem akkor a 8 karakteres korlát a könyvtárak nevére is vonatkozik, de a Te esetedben a könyvtárak nevei kevesebb mint 8 karakterből állnak, tehát az nem igen okoz hibát. Más hibát nem látok a kódodban.
2010. nov. 6. 10:05
 5/9 anonim ***** válasza:

nem a \ az jó

próbáld meg ' helyett "-el és mondom próbáld meg lefordítani vagyis exébe elmenteni.

2010. nov. 6. 10:05
 6/9 ejbenjaro ***** válasza:
Legjobb tudomásom szerint a Turbo Pascal-ban nincsen escape karakterként definiálva a \, szóval azzal nem igen van gondja.
2010. nov. 6. 10:10
 7/9 ejbenjaro ***** válasza:
Az aposztróf (') is jó. Pascalban nem időzőjelek (") között kell megadni a karakterláncokat, hanem aposztrófok (') között.
2010. nov. 6. 10:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor csak a névhossz lehet ahogy írták.
2010. nov. 6. 10:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2010. nov. 6. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!