Felhasználhatók ingyenes modelleket a játékomban?
"Szóval én ha később ezt a játékot piacra dobom vagy bármi akkor én használhatók ingyenes modelleket a játékomban?"
Abból a két alapelvből kell kiindulni, hogy
- nincs ingyenebéd (ami van, az meg jó okkal - vagy mert lekalózkodott, vagy mert nem a legmagasabb minőségű - ingyenes)
- a szerzői jogi szabályok értelmében minden produktumot véd a szerzői jog
Éppen ezért:
- mielőtt letöltesz valamit olvasd el az adott licence-feltételeket
Például a Turbosquid Unity-hez készült modelljeinél:
itt:
- ajánlatos feltüntetni a játék impresszumában/felhasználói dokumentációjában minden külső, nem magad által készített tartalom forrását
- ha nagyon jó fej akarsz lenne, még meg is köszönheted a készítőnek a fáradozását
Telepakolhatod free assetekkel, de akkor úgy is árazd be. Steamen ezek a tipikus 1 €-s játékok. Illetve fel kell tüntetni ha egy adott játék klónja. Más játékból kiexportált modelleket ne is használj!
(Én 4 éve fejlesztek windowsra és xboxra, benne vagyok a témában)
Licenc függő, hogy felhasználható e.
Sok ingyenesen felhasználható modell van pl az asset store-ban, de más oldalakon is. Van ahol a készítőt fel kell tüntetni, vagy a forrást stb.
Animációknál, grafikáknál is figyelj ugyanerre!
Én pl ezért nem használtam bizonyos animációkat az egyik prototípusomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!