Erről a kódról mit gondoltok?

Jaaa, hát semmilyen szöveget nem kéne kódba égetni.
Fordítási fájlokban kulcs/érték párokban kéne tárolni a dolgokat.
A 01-07 helyett meg mondjuk lehetne egy enumot használni, amit fel lehet használni a kulcs értékében és rögtön 1 soros lenne a kód, meg persze fordítható.
A különböző függvény hívást is le lehetne itt egyszerűsíteni, de minden kontextus függő így hülyeséget nem akarok írni.

"Szerintetek ez egy senior programozóhoz illik?"
Mivel a "senior programozo" megnevezes nincs hivatalosan, egysegesen definialva, igy semmi ertelme ennek a kerdesnek.
Teljesen mast jelent a senior mondjuk egy AWS-nel, mint valami fos KKV-nal vagy gyujtomultinal.
Úgy értem, hogy olyan programozó, aki már kb. 10 éve foglalkozik programozással és hálózatépítéssel.

"olyan programozó, aki már kb. 10 éve foglalkozik programozással és hálózatépítéssel"
Ez alapján nem lehet megmondani, van aki 20 év után is csak egy balfasz kókler, más meg már a szakmai gyakorlatát is a Google-nél csinálja.

Nekem nagyon nem tetszik. Nincs elnevezés (label3 meg label4, mégis mik ezek?), beégetett, ismétlődő szöveg (meg kell változtatni, akkor nagyon sok helyen kéne, más nyelvre hogy fordítod le?), mit jelentenek a 01, 02, stb értékek? Erre lenne jó egy enum. A dawnwallpaper-t elírtad paeper-re, mondjuk eleve csupa kicsivel se szokás írni a neveket. A shema is szerintem elírás.
Az if-eket (ha ebben a formában akarod hagyni a dolgokat) le lehetne csökkenteni kettőre, akkor legalább a sok ismétlés megszűnne, legalább ebben a részben. Miért contains-szel nézed meg? Nem tudom, hogy ez miért így van, de ha jól sejtem itt lehetne ezt a 01, 02 stb értéket úgy tárolni, hogy nem egy text dönti el, hogy mi az, valami időméréshez kötődik. És akkor ebből a belső időből lehetne az idő megjelenítést csinálni, és nem fordítva. De itt a változtatásoknál csak tippelni tudok (map-pel is meg lehet oldani, és akkor if se kell egyébként)

Hát ez inkább junior szint, szerintem.
Egyrészt, mi az, hogy Label3 meg Label4? Miért nem lehet rendesen elnevezni? HourLabel, GreetingLabel, mondjuk?
Másik dolog. Ha a Label3.text-et beparseolod intként, akkor egyböl müködnek az összehasonlító müveletek és a 8 ágból csak kettö lesz:
if(hour < 4)
{
___this.GreetingLabel.Text = "Jó estét";
___this.nightwallpapper();
}
else if(hour < 8)
{
___this.GreetingLabel.Text = "Jó reggelt";
___this.dawnwallpapper();
}
Mielőtt bárki félreértené, ez nem az én művem, hanem egy picikét ismert emberé, aki évekig dolgozott egy windows "alrendszeren".
Eddig csak ilyen szintű kódokat tudtunk visszafejteni.
Még ő akadt ki, amikor kókányolásnak neveztük ezt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!