Mennyire nehéz "csak végzettséggel" állást szerezni?
Elkezdtem ide-oda jelentkezgetni, de se szakmai tapasztalat (azt a semmi kis szakmai gyakot felejtsük el), se olyan terület/technológia, ami kifejezetten az erősségem.
Van két BSc diplomám (na jó, a PTI-nél a záróvizsga most lesz majd nyáron, de megelőlegezem :D), jó képességek és valamiféle "általánosnak" nevezhető stabil tudás.
Ez most rosszul fog hangzani és már bánom, de az egyetemen készült projektjeimet nem tartottam meg, így nem is tudok azokra sem mutogatni...
LinkedIn profil van? Ha nincs legyen. Ma már alapkövetelmény.
Keres fel fejvadász cégeket egyrészt (bettem pár oldalt)
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
És shothun módszerrel szórd szét. Mihelyt szerzel 1-2év munka tapasztalatot terepen, utána LinkedIn-en győzni fogod a HR-eseket levakarni... (tapasztalt)
"pusztán azért nem diákmelóztam mert semmi szükségem nem volt arra a bruttó 2000-2500 forintos megalázó fizura amit kínálnak diákoknak."
Miért, mit kéne kínálni a diákoknak a b.lf.szkodásukáért cserébe, aranyrögöket?
"Viszont kiindulva abból hogy kb 10 helyről 4 is behívott interjúra 0 tapasztalattal"
A jelenleginél sokkal rosszabb gazdasági helyzetben is aktívak maradnak a cégek, tehát keresnek munkavállalót, frissítik a gárdát és feltöltik a megüresedett pozikat, mert fluktuáció, az mindig van. Csak a mérték, tudod? Az nem mindegy. Attól, hogy neked így sikerült, ez még nem lesz általános.
Próbálkozz és kiderül majd, mx nem hívnak interjúra vagy elbukod az interjút, de ezzel meg szerzel legaláb benne valami tapasztalatot, mert interjútni is egy külön skill.
Egyébként miért nem csinálsz két hét alatt valami saját projektet githubra? Utána meg jelentkezhetnél munkára és lenne legalább egy heted biztosan készülni interjús programozós feladatokra/kérdésekre. Semmibe nem tart egy szimpla projektet megcsinálni, csak fogj valami alap kódot githubról és bővítsd ki, dokumentáld le + a readmet csináld meg értelmesen.
Szakmai tapasztalatot nyílván nem fogsz tudni csak úgy pótolni, de nem értem, hogy valami random projektet miért ne tudnál csinálni? Interjúkra felkészülni meg csak gyakorlás kérdése, de lesz bőven időd rá, mert jelentkezés után legalább egy hétig sehonnan se szólnak vissza, de lesz ahonnan 2-3 hét lesz mire kapsz valami életjelet.
#5 Nem tudom, mennyire számít az a 8 hét bohóckodás, mert az az volt sajna.
#6 Valószínűleg ez lesz, veszteni nem lehet vele.
Kérdező egyébként még gyakornokoskodhatsz, október végéig érvényes a diákid, ha 1 hónap megkeresni a helyet akkor is van 7 hónapod, ha jól dolgozol és van fejszám akkor átvetetheted magadat teljes állásba, ha nincs akkor meg van 7 hónap tapasztalat mögötted.
Én így csináltam egy pár évvel ezelőtt. Utolsó félévben január közepétől augusztus végéig gyakornokoskodtam, szeptembertől pedig átvettek.
Gyakornoki helyet találni pedig jóval egyszerűbb mint teljes állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!