Pascal IDE miért nem működik ?
Erről az oldaltól: [link] írnám be a példákat Free Pascalba vagy androidos Pascal N-IDE-be, de a 17. példától kezdve nem futnak le. Tehát elsőtől 17-ig igen, utána már nem: vagy hibát ír ki vagy nem hajtja végre a feladatot.
Ezen az online felületen viszont működik minden: [link]
A gond az, hogy ez utóbbit mobilon nagyon nehézkes kezelni.
Nekem sem fordul az említett N-IDE nevű cuccban. (Soha nem hasnzáltam, csak a kérdés miatt raktam fel, mert úgy láttam, hogy a többi válaszoló nem nagyon akarta..)
Az adott hibaüzenet:
Line:column 16:6
The expression or variable "UpCase('s[i]')" is of type "String" which cannot be converted to the type "Char" pf expression or variable "s[i]".
Szerintem ez valami N-IDE bug. AZt ne kérdezzétek, hogy miért van az UpCase-n belül aposztrófban az s[i]... a kódban nincs... egy az egyben azt másoltam be, amit a kérdező írt. Nyilván, ha aposztrófba raknánk, akkor az tényleg csak egy string paraméter lenne, így az upcase visszatérési értéke is sting lenne... de nem az.
#10: Látom write only módban működsz.. a kérdésben benne volt, hogy az általad is említett oldalon neki is működik :D
N-IDE-ben valóban nem megy.
Idokozben egy masik androidos mobilra telepitettem az N-IDE-t. De most nem a Play Store-bol, hanem egy apk fajl toltottem le, es azt tettem at arra a mobilra.
Nos ezen a mobilon mukodnek a peldaprogramok !
A tipikus hiba ez volt egyebkent:
Compile error 5:0
Stray character in program: " ".
A hibaüzenet alapján az lehet a baj, hogy az N-IDE-ben az UpCase eljárásnak string a visszatérési értéke, akkor is ha a paramétere char, így nem működik az értékadás, amihez megh char kellene.
Valószínűleg a UpCase-nek nincs egységes definíciója a különböző Pascal dialektusokban.
Bár már régi a kérdés: halványan emlékszem olyan fordítókra, amelyek csak az alábbi szintaktikával fogadták el az "upcase" használatát:
s[i]:=(upcase(s[i]));
Hogy miért, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!