C++ ban linuxon szeretnék irni egy szerver kliens programot a recvform fügvény hivásánal lehet valami baj a programot sikerül leforditani majd a futatásnál semmit nem csinál még a recvform elötti printf sem müködik. ez miért lehet?
a probléma megoldodott
köszönöm mindenkinek aki seígeti probált még ugy is hogy nem sikerült értelmes kérdést megfogalmaznom és a hejesirásom ojan mint egy 10 évesé
a recvfrom fügvény megálitja a programot amig nem érkezik csomag de valahogy ugy hogy az elöte meghivot printf nem tudta a terminálra ki irni a dolgokat én meg azt hitem hogy lefagyot a program azt közben csak nem érkezet csomag mert elnéztem egy dolgot
és elnézést a kötöszködésért, de márt nagyon unom hogy ahányszor irok egy kérdést mindig jönek a nyelvtan nácik és a válaszaikal nem a problémát probálják megoldani
Örülök, hogy megoldódott!
Ha pedig unod, akkor tegyél ellene! Léteznek már helyesírásellenőrző szoftverek, ezek használatával a legtöbb hiba megelőzhető. Bár vannak olyan dolgok, amikhez nem kell különösebb nyelvtani érzék. Például az, hogy a mondatokat nagy kezdőbetűvel írjuk, semmiféle különösebb agymunkát nem igényel, csak mechanikusan alkalmazni kell egy tök egyszerű szabályt. Felmerül bennem, hogy ha valakinek ez nehézséget okoz, akkor az hogyan igazodik egy programozási nyelv szintaxisához?
Egyébként meg sem a nagy kezdbetű, sem a pont és a vessző használata nem nyelvtannáciság, hanem az általános iskola 1.-2. osztályos anyag megkövetelése.
"a válaszadok az hoszu ó te nagyokos 15 ös"
A hosszú meg hosszú ú és két sz.
Én a helyedben hallgatnék, de nagyon kérdező.
Mondd azt, hogy nincs érettségid, mert a 13-as hozzászólásodban abban a nyolc sorban számoltam össze 53-at úgy, hogy lehet valamit észre sem vettem.
Magyar érettségin a sikeres érettségihez legalább három, de inkább négy A4-es oldal terjedelem kell műelemzésből, aminél a 30 hibapontnál több nyelvtan elégtelennel jár.
Amit ebben a nyolc sorban írtál az 1/5 oldalnak felel meg. Tehát 20xal feészorozva (ha négy oldallal számolunk) az 1060.
Neked érettségiig el sem szabad(ott volna) jutnod. Az a tanár, aki megadja vagy csak eljuttat érettségiig, börtönbe kellene küldeni.
de van éretségim minden 2 es a szakmai 3 mas.
ha akarnék tudnék nagyábol hejesen írni, de nem akarok mert gyülölöm a hejesirást. Egy szinte teljesen fölösleges dolog ami valakinek megy valakinek nem sokan azt hiszik hogy aki nem ir hejesen az mindjárt hüje is.
szerintem meg a hejesirás az ostobák fegyvere mikor nem tudnak belekötni vagy hozá szolni a szöveg tartalmához mert ahoz már inteligencia is kellene akkor kezdik el keresni a hejesirási hibákat és hozászolnak ahoz
18
Az a baj, hogy ha ilyen durván helytelenül ír valaki, azt sokan trollnak nézik. Aki kicsit is olvas, annak biztos menne ennél jobban, nem hiszem el, hogy nem látod a különbséget a te írásod és másoké között. Melyiket jobb olvasni? Próbáld visszaolvasni az írásaidat, régebbieket is
ui. én szakmailag is hozzászóltam már a kérdés
Megnyugtattál. Bár nem látom sok értelmét a szándékos helytelen írásnak.
Szerintem fárasztó is. Én nagyjából zsiberből helyesen írok és számomra pont, hogy megerőltető lenne helytelenül írni.
Én az elválóigekötős igék helytelen használatára ugrok. Nagyon sokan rosszul használják itt a gyk-n.
Mutatok egy példát hogyan kell(ene) használni.
Elhiszem, hogy sok itt a gyöpi. (Tehát az el és a hiszem egybeirandó ebben az esetben.)
Nem hiszem el, hogy sok itt a gyöpi. (Itt elválik az igekötő)
Te is elhiszed, hogy sok itt a gyöpi? (Itt szintén egybe kell írni)
El kellene hinnde, hogy sok itt a gyöpi. (Itt meg azért kell külön írni, mert a hinni ige igekötöője az el én nem a kellé. Ha a kell szóé lenne, egybe kellene írni.)
Remélem sokat segítettem a közösségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!