It területen a gyakornoki tapasztalat mennyivel ér kevesebbet egy teljes álláshoz képest?
Attól függ mennyire vagy jó és milyen meggyőzően tudod állítani, hogy "Alig volt 1-2 tantárgyam, így közel 40 órában dolgoztam végig az utolsó 1 évet".
Főállás keresésnél kb ha 1 év tapasztalatom volt, de ha 40 órában, folyamatos munkaviszonnyal számoltuk volna, akkor inkább 4 hónap, ettől függetlenül úgy áraztam be magam mintha már legalább 1 év tapasztalatom lett volna főállásban és mindenhol azt mondtam, hogy flexibilis 40 órában dolgoztam és olyakor nehezebb időszakokban 30-ban.
Végül úgy olyan fizetéssel vettek fel, ami szerintem az 1 éves főállású tapasztalat után is nagyon jónak számítana.
Ez igazság szerint semmit nem ér később, mert a tényleges tapasztalatba nem számolod bele.
Viszont pályakezdőként aranyat ér. Teli van az IT frissdiplomásokkal ÉS jelenleg csökkent a kereslet rájuk. Magyarán valahogy neked ki kell tűnni a többiek közül, ebben pedig a gyakornokis tapasztalat fog a legtöbbet segíteni.
Ha nincs diploma után legalább 8 hónap gyakornoki tapasztalatod, akkor konkrétan egy rémálom lesz elhelyezkedni a jelenlegi piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!