Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gazdinfo hallgatóként van...

Gazdinfo hallgatóként van esélyem az első félév után gyakornoki állást találni?

Figyelt kérdés
Az egyetemre úgy mentem, hogy a plusz pontok miatt előtte elvégeztem egy techinikumot szóval már vannak alap ismereteim a szakmáról...
2023. nov. 16. 17:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Igen, a vilagon mindenre van valamennyi esely.
2023. nov. 16. 17:23
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez egy olyan nesze fogd meg semmi "válasz".
2023. nov. 16. 18:28
 3/13 anonim ***** válasza:
20%

Általában nem könnyű, mert leginkább olyanokat keresnek, akiknek 1 év van hátra, mert akkor az 1 év gyakornoki program után fel tudja venni a cég, ha bevált.

1 év alatt gyakornok túl sok hasznot nem termel általában a cégnek, és egy seniorabb kollega egész sok idejét felemészti.

Ha olyat vállalnál, hogy szeretnél végig a tanulmányaid alatt ott lenni, akkor azt jelezzed az önéletrajzban, meg ahova jelentkezel, mert akkor lehet megéri.

Ahol én dolgozom, olyat láttam már, hogy ilyen alapon valaki 2 évig volt gyakornok, de első félév után még nem láttam senkit.

2023. nov. 16. 20:40
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
nincs
2023. nov. 17. 05:25
 5/13 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd kicsit,hogy miért?

2023. nov. 17. 07:55
 6/13 anonim ***** válasza:
11%

Nem tudsz semmit.

Halvány f.ngod nincs a szakmáról. Mire fel gyakornokoskodnál?

A gyakornoki lét azt jelenti, hogy az elméletben tanultakat alkalmazod, de valódi, ipari környezetben. Plusz, megismerkedsz az egyetemen kívüli léttel, a profitteremtő munka világában. A gyakornokok a legtöbb esetben csak nyűgöt jelentenek, mert a gyakornoki idő túl rövid, mire azok hasznot hoznának, már vége is. A te tudásod nulla. Veled mi a bánatot kezdenének?

2023. nov. 17. 08:25
 7/13 anonim ***** válasza:
26%
Persze, hogy van. Nekünk is voltak elsős gazdinfós gyakornokaink tavaly. Mondjuk teljesen használhatatlanok voltak, de ez egyéni kvalitás kérdése.
2023. nov. 18. 09:42
 8/13 anonim ***** válasza:
12%

Nem nagyon.

BMEre jártam és egyik családi ismerősünk próbált 1. év után beajánlani a munkahelyére. Attól függetlenül, hogy ő ott egy elég magas pozícióban volt, a HR megmondta neki, hogy BME 1. éve után nem vesznek fel senkit, mert tudják milyen nehéz és nem lesz időm és energiám a cégre. Heti 10-20 órában, kaotikusan meg nem tudják hasznom venni, úgy hogy realisztikusan évek múlva fejezem be az egyetemet és csak akkor tudok főállásban elhelyezkedni náluk.

Emögött van valami.

Után sehol máshol nem tudtam elhelyezkedni. Nem mert nem lettem volna jó technikai interjúkon, el sem jutottam az interjúkig, mert többnyira első HR körön elmondták, hogy csak akkor vennének fel ha az egyetemi tanulmányaim végén lennék.

Aztán amikor eljött a kötelező gyakorlat ideje, azaz már 3 éve az egyetemen voltam, már rettenetesen egyszerű volt elhelyezkednem.

2023. nov. 18. 13:42
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez pontosan így van, nyolcas. Az előtted levő is csak kamuzik. Senkit nem vesznek fel 1-2 félévvel a háta mögött. Ha nagyon jó az indexe, akkor esetleg a harmadik félév után alkalmazást nyer, de nem gyakornoki, hanem rendes státuszba.

Persze ilyen piskóta, szir-szar kft-k felvehetik, mert esetenként örülnek, ha olyan is akad a köreikben, aki látta már belülről egy felsőoktatási intézmény falait, de manapság már ez sem jellemző.

2023. nov. 18. 14:04
 10/13 A kérdező kommentje:
A probléma csak az,hogy sajnos az őszi félévre nem jött össze a kollégium és a szüleim se biztos, hogy tovább bírják tovább támogatni az albérletemet.
2023. nov. 18. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!