Java Swing-ről mi a véleményetek?
Azt tudom,hogy elavult,de tényleg sehol sem használják már?
Valamint ki fogják szedni valaha a Java-ból?
Egyetemen abban kellett volna GUI-t készítenünk, de a kicsit is élelmes emberek JavaFX-et használtak helyette. Szerintem a későbbi évfolyamoknak már nem Swingben kellett. Nincs véleményem róla, mivel nem igazán használtam. Gondolom használható, csak nehézkes az API, meg nem dpi-független UI-okra lett kitalálva. Ez a tippem.
Írtam már munkában is JavaFX-es GUI-t, de azért ha nem csak ilyen belsős cucchoz kellett volna, akkor én is inkább olyan UI-t készítenék, ami vagy webes, vagy hasonló a React Native-hez, ahol natív(hoz közelítő) widgetekből tudsz multiplatform(-szerű) felületeket definiálni. Bár azt tudom, hogy a JavaFX is egészen sok mindent tud, és viszonylag gyors is. Csak mondjuk Java technológiához kötött, és az is valószínűtlen, hogy itthon JavaFX expertet keressenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!