C# programozásban List-et készítettem, kicsi hiba van benne, segítesz?
[Console]
Szóval, egy olyan programot készítettem, amelybe bele programoztunk egy listát (alma, körte, szilva)! Azt szeretném ellérni, hogy ha a programot lefutatjuk, és beírjuk azt h alma, akkor a program kiirja, Ez a szó szereppel a listában/ ellenkező esetben ha pl: cseresznyét írjunk be, ne írjon ki semmit, futassa újra a programot, ha a feltétel, igaz/hamis, minden esetben futassa újra a programot, addig, amíg azt nem írjuk be, hogy q (azaz kilépés)! Ezt tutira meglehet valósítani, suliban megcsináltuk, csak itthol már nem úgy sikerült. Eddig tudtam eljutni:
using System;
using System.Collections.Generic;
namespace program
{
class Program
{
static void Main()
{
List<string> gyumolcs = new List<string>();
gyumolcs.Add("alma");
gyumolcs.Add("körte");
gyumolcs.Add("szilva");
while (true)
{
foreach (string s in gyumolcs)
if (s == Console.ReadLine());
Console.WriteLine("A szó szerepel a listában!");
}
if (s == "q")
break;
}
}
}
Valakinek vmilyen ötlete, megoldása? :S
az a helyzet, hogy kellene használnom..
persze nem gyumolcsokkel, csak ez egy példa ábra a megoldásomra.
Szerintem tárold el a beolvasott stringet egy külön változóban még a foreach előtt, és azt hasonlítsd össze s-el.
Az s meg csak a foreach-en belül él, ezért a "if(s==q)" is legyen abban. (Ekkor már kell {} is.)
Össze-vissza van zagválva az egész. Nem tűnik fel, hogy már az editorban aláhúzza az IS pirossal?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
namespace program
{
class Program
{
static void Main()
{
List<string> gyumolcs = new List<string>() { "alma", "körte", "szilva" };
for (; ; )
{
if (gyumolcs.Count(gyumi => gyumi == Console.ReadLine()) > 0)
{
Console.WriteLine("A szó szerepel a listában!");
break;
}
}
}
}
}
Bocs, nem tünt fel, hogy aláhúzgálta volna a jegyzettömböm.. xD
De már meg lett oldva, de azért köszi!
a te megoldás nem teljes, csak akkor irja ki a Szó szereppel a listában, mikor beirod, hogy alma körte szilva
nekem pedig úgy kellett, hogy már akkor irja ki ha 1 találat van, de már meg van a helyes megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!