Melyik tanulását érdemes először elkezdeni? Egy informatikai nyelv vagy Linux használat.
Feltételezem hogy informatikai nyelv alatt programozási nyelvre gondolsz.
Attól függ mi a célod.
Ha programozó akarsz lenni akkor mindenképp a nyelvvel, de itt sem hátrány ha képben vagy a Linux-al, de nyilván ez is terület függő.
Ha rendszergazda szeretnél lenni vagy üzemeltetési területen akarsz dolgozni akkor mindenképp a Linux.
Most csak kiragadtam hirtelen 2 példát.
Szerintem a linux-szal kezdd, hogy tudd micsoda, mert a kérdésből az jön át, hogy teljesen idegen, ugyanis az egy operációs rendszer, grafikus felület is van rá, kb. mint a windows (sok eltérés van).
Persze lehet shell scripteket írni, mint ahogy windowsan is, ami nevezhető programozásnak, de ha programozás érdekek elsősorban, akkor azzal kezdd. Lehet linux tudás nélkül is programozni pl. windowsra vagy telóra
Ez attól függ, hogy milyen terület érdekel. Van sok olyan, ahol lényegtelen az op rendszer és azon dolgozol amin szeretnél, de van olyan ahol nem csak előnyösebb, de elengedhetetlen a linux használata.
De a programozásnak SEMMI köze a linuxhoz, és ha egyáltalán nem értesz hozzá akkor is lehetsz egy senior programozó bárhol a világon (csak nem minden területen).
Én C#-ban kezdtem a karrierem, most minek kellett volna értenem a linuxhoz?:D nyílván egyetemen használtuk, de rohadtul nem értettem hozzá, MERT MINEK?? Utána az élet IT biztonság felé sodort és itt pl elengedhetetlen a magabiztos linux ismeret és terminal használat.
A linux user szintű használatát egy-két nap alatt el lehet sajátítani.
Tekintve, hogy a linux penetrációja még mindig nem éri el a 3 %-ot, legalábbis desktop vonalon, így komolyabb energiákat sem érdemes az ismeretébe beleölni.
"A Linux részesedése már kicsit több mint 3 százalék kedves 5-ős."
Milyen igazad van! Már 3.19 százalék!
Köszönöm, hogy kijavítottál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!