Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan írhatok olyan vbs vagy...

Hogyan írhatok olyan vbs vagy batch fájlt ami egyszeri elindítás után már magától elindul időként?

Figyelt kérdés

Az egyik megoldás a Indítópult használata, amivel elég hogyha csak a program bemásolja oda magát. Nem létezik rövidebb megoldás? Gondoltam a ütemezett feladatokra, de oda nem tudok olyan módot batchból vagy vbsből hogy működjön.

Jobb lene a batch fájl. A válaszokat előre is köszönöm.

2010. okt. 16. 19:54
 1/3 anonim ***** válasza:
hát igen, meg kéne tanulni programozni
2010. okt. 16. 19:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Hát igen... én is erre gondoltam:) El is kezdtem pl: pascal már nagyon alapszinten megy pl: grafikus felület,fügvény

, 3d leképezése 2d-be, procedúra, de pascal nem külső fájlműveletre tervezték, ezért kezdtem el vbs scriptet és batch kötegfájl programozását tanulni.

De mivel ilyet nem tudok jó lenne ha vlaki segítene.

2010. okt. 16. 20:20
 3/3 ejbenjaro ***** válasza:

"... de pascal nem külső fájlműveletre tervezték, ezért kezdtem el vbs scriptet és batch kötegfájl programozását tanulni... "

Bocsi, de a pascal nyelv a batch fájloktól lényegesen komolyabb dolgok kivitelezését is lehetővé teszi. Sőt nagyon is alkalmas külső fájlműveletek elvégzésére is (fájlok írása, olvasása (adatok feldolgozása), sőt még külső fájlok futtatását is remekül meg lehet benne csinálni).

De hogy ne csak okoskodjak, az alábbi linken egy vbs-es példát találsz:

[link]

Ezen pedig a Delphi (ami ugye pascal nyelv) alatti megvalósításról olvashatsz némi bevezetőt:

[link]

2010. okt. 17. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!