Megtanultam a HTML programozási nyelvet 1.5 éves képzésen, hol találhatnék most ezzel munkát?
A HTML nem programozási nyelv. Remélhetőleg mást is tanítottak másfél év alatt.
Valamint mit tudsz még mellette?
HTML, CSS, és alapszintű JavaScript tudás nem elég ma már sehova.
A HTML nem programozási nyelv, csak leírónyelv.
Önmagában kb. semmire nem mész vele.
Más nyelvek - CSS, Javascript, szerveroldali nyelvek (nodeJS, Python, C#, Java,...) - technológiák (Canvas, WebGL, WASM,..), keretrendszerek - Angular, React,... - ismeretével talán webfejlesztőként el tudsz helyezkedni, de nagyon "sok az eszkimó és kevés a fóka".
"Miért nem elég? "
Azért nem elég, mert egy weboldal - még ha statikus is - nem csak HTML-ből áll (pláne, hogy a fősodratú weboldalak egy jelentős része dinamikus, szerveroldali fejlesztést igényel), a webfejlesztő cégek - a hatékony munkavégzés miatt - elvárják bizonyos keretrendszerek, technológiák ismeretét.
"Ez is HTML, amiben most írtál nem?"
Nem. Én pusztán szimpla szöveget írtam.
A Gyakorikérdések oldala meg bár a böngészőben HTML-kódként manifesztálódik, de van mellette CSS és Javascript is, a hozzászólásokat meg feltehetőleg szerveroldali adatbázisban tárolják, amit szerveroldali nyelven (PHP) íródott szkript kezel.
A hml egy struktúrát ad az oldalnak, megmondja mi hova kerüljön, hogy nézzen ki (részletesebb design-hoz való pl. a css). Tehát a html csak arra jó, h megmondd mi hol és hogyan helyezkedjen el. De semmi funkciója nincs(szinte), a dinamikous dolgokat más nyelvvel lehet csak megoldani.
Tehát olyan, mintha a word-ben csinálnál egy űrlapot, ami nem tud semmit, csak beírod az adatokat és kész. Azokkal valamit kezdeni is kell, amire a html már nem jó.
Remélem így már érted.
Ha nem, akkor sürgősen felejtsd el ezt a pályát, vagy pedig keress egy normális tanfolyamot, ahol nem csak magolni tanítanak, hanem leírják az egész rendszer lényegét.
A kérdésedre a válasz, h miért fizetett ennyit: azért, mert hallotta, h webdesigner jól keres, annak az alapja a html, és az első ilyen tanfolyamra beiratott minden gondolkodás és utánajárás nélkül. Rendes volt tőle, de felesleges.
Először is ez nem programozási nyelv. Nem tudom, hogy ezt így hallottad -e vagy így tanították (utóbbi esetben elég szomorú), de ez egy leíró nyelv. Semmi köze programozáshoz.
Csupán HTML-el nem fogsz tudni elhelyezkedni. Önmagában véve kb. semmire nem elég. Tanulj mellé CSS-t is. Ezt nem is tanították mellé? Mert ez manapság egy teljesen alap dolog HTML-hez. Ha az megvan, akkor jöhetnek az igazi programozási nyelvek, amelyeket weben használnak. A 2 legfontosabb a JavaScript és PHP. Ha ezek közül legalább egyet, de inkább mindkettőt jól megtanulod, akkor már van valami esélyed, hogy egy junior állást találj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!