A translate paraméterébe is kell a deltával való szorzás ahhoz hogy a reális pixel per másodperces sebességgel mozogjon az objekt?
Ha a translateba is beírom a deltát akkor lassabban mozog az objekt ami érthető mert ezzel leszorzom viszont azt nem tudom el dönteni hogy erre a plusz szorzásra szükség van e.
itt azért szorzom be hogy időhöz kötött legyen a gyorsulás
_speed = minf(_speed + initial_speed + accele * delta, maxspeed)
itt úgy szintén hogy speed per másodperces sebességgel tolja a vectort
_veloc = _veloc.move_toward(_movedir * maxspeed, _speed * delta)
De mivel a movetowardba a mozgás időhöz kötött ezért úgy gondolom hogy a translateba már nem kell beiktatni a deltát, ez az amit tudni akarok pls segítsetek!
_speed = maxf(_speed - friction * delta, 0.0) # ez a sor nem kell
_veloc = _veloc.move_toward(Vector2.ZERO, _speed * delta) # itt meg a speed cserélve lett friction ra
Ezzel csak csökkentem a súrlódási erőt nulláig amit nem is akartam aztán ha nulla értéket kap a movetoward akkor nem fogja elérni sohasem a Vector2.zero értéket és így nem áll meg soha, ez volt a baj.
Olyan hülye vagyok hogy az nem igaz.
Kell a translateba is a deltával való szorzás? Vagy nem kell oda mert már szorozva lett movetowards metódusokba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!