Miért működik rosszul a kód és hogyan lehetne kijavítani?
Van ez a sor:
_power = lerpf(_power, 0.0, _duration * delta)
Én itt arra számítok hogy annyi másodpercig fog tartani a kamera rezgése amennyi a duration ban beállított mennyiség viszont nem ez történik mert sokkal gyorsabb.
A második gond meg az hogy a rezgéd állandóan átlósan fel/balra húz. A jobb irányba nem is megy pdig lecsekkoltam és a shake dirben levő értékek rendom ok de akkor miért?
Ha így csinálom akkor szépen annyi ideig tart ameddig kell neki:
_power-= _duration*delta
A lineáris interpolációban ez így miért nem jó?
Fentebb írtam hogy leellenőriztem a shakedirben levő értékeket és randomok valamint nem vettem észre hogy negatív tartományba nem generálok random számokat ezért működött rosszul.
Valamint itt nem kell inicializálni manuálisan az rng -t
Maradt a második probléma, hogyan tudnám a lineáris interpoláció végrehajtását fixen időhöz kötni?
Lecseréltem az egyik sort erre így már az érték tökéletesen 0-1 közé skálázódik viszont nem tudom hogy jó e lesz így mert nem tudom most tesztelni valamint a rng részt már javítottam.
_duration = 1 / start_power / shake_time
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!