Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » CleanCode elv az lényegeben ez?

CleanCode elv az lényegeben ez?

Figyelt kérdés

Hangzatos változónevek.

OOP-elv.

Megfelelő kód tördelés

Kiegészitő kommentek

2023. júl. 31. 05:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
#10: elhiszem, és nem azért, hogy a nálam okosabbakkal vitázzak, de nekem a logika egyébként pont az ellenkezőjét diktálná: bármennyire is legyen pro egy programozó, szerintem sokkal könnyebb az írott szöveget megérteni.
2023. júl. 31. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:
54%
A kód is írott szöveg.
2023. júl. 31. 15:16
 13/16 anonim ***** válasza:

11# Értem és bocsi én meg nem veszekedni akartam, de a leírásod alapján te otthon hobbi szinten programozól.

Nekem is teljesen más rálátáson volt a szakmára, amikor még otthonról és egyetemről csináltam a dolgokat.

Megfelelő közegben ha napi 8 órában nézed a kódot, akkor sokkal egyszerűbb és amúgy gyorsabb is a kódot olvasni, mint egy kommentet.

Elfogadom, hogy neked nem ez a tapasztalatod, de ez igazából rutinnal előjön.

2023. júl. 31. 15:20
 14/16 anonim ***** válasza:
16%

"Megfelelő közegben ha napi 8 órában nézed a kódot, akkor sokkal egyszerűbb és amúgy gyorsabb is a kódot olvasni, mint egy kommentet."

LOL

Ez már a hülyeség szorozva kettővel! :)))

2023. júl. 31. 21:32
 15/16 anonim ***** válasza:

A komment kell. Csak épp nem minden kódsort kell kommentelni, hanem egy modult vagy komplexebb függvényt egyben.

Attól hogy readme-nek hivod, az még comment, csak máshol ;)

Ami egyertelműen kerülendő, azok az öncélú szellemi fszverések, pl zarojelek es sortöresek elhagyása, azért hogy "elegánsabb legyen a kód"

2023. júl. 31. 21:39
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet ennyire sarkosan és konkrétan leírni, hogy mi a Clean Code.

Ez gyakorlatilag egy alapelv, ami azt mondja ki, hogy a kód, amit írsz, könnyen érthető legyen, se több, se kevesebb.

Általában persze ebbe mindenki beleérti a beszédes változó, class, függvény-neveket, a nagyon bonyolult, sokszorosan egymásba ágazott if-else strukturák kerülését, hogy egy függvény ne legyen túl hosszú, ilyesmik.

2023. aug. 1. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!