Betenném a forráskódot, na de hogy is kéne?
azt gondoltam ki, hogy a fejlesztett programjaimba beletenném a forráskódot is. azért, hogy ha valamit változtatnék rajta, akkor ott legyen, kéznél. egy parancssori paraméterre meg kiírná egy fileba.
Erre tudnátok esetleg javasolni valami jó megoldást?
freepascalt használok, amúgy.
"Így mindig 2 helyen kéne változtatni a kódon"
Szerintem lehetne automatizálni hogy az aktuális forrás kerüljön bele magától.
"Nem véletlen, hogy ilyen megoldást senki nem használ."
Hasonló dolog: ipari berendezések programozásánál hogy a teljes forráskód is az eszközre kerül a futtatható mellett.
Pont azért amire a kérdezőnek kell.
Ahogy látom, párhavonta azért előkerül ez a kérdés. Nem tudom, hogy a többit is te írtad-e, de már az előzőeknél is végigrágtuk ezt a témát, hogy ugyan így-ugy lehetséges, de teljesen praktikátlan, és felesleges.
"amiről szó van az nem hozzáértés kérdése"
De.
Duplán is. Egyrészt mert ez kb. minden szoftverfejlesztési alapelvvel szembe megy. Másrészt meg azért, mert aki minimális szinten ért hozzá, annak nem okoz nehézséget a forráskódot eltárolni. Akár egy külső tárolóban (Git például), vagy akár a program mellé helyezve.
"A fordítandó fileból csinálok egy másolatot, de kiterjesztés nélkül. ezt inklúdolom a fordítandóba, csak egy ansistring nevű változó értékeként. lefordítom. a w paraméterre meg kiírom a változót fileba."
És a w paraméterrel kiíratva az említett ansistring típusú változó is kiíródik? Mert ha nem, akkor mégsem pont a forráskódot írja ki. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!