Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Python vagy a Java programoz...

A Python vagy a Java programozás tanulható könnyebben teljesen a nulláról?

Figyelt kérdés

Nyilvánvaló egyik programozás sem könnyű. De a Java vagy a Python a könnyebben tanulható? Na és melyikkel lehet könnyebben munkát találni? Az tényleg igaz, hogy a Java és a Python programozás megkezdése előtt elengedhetetlen legalább a C alaptudás elsajátítása?

Igazából mindegy milyen programozásnak állok neki, de autodidakta módon szeretnék megtanulni valamit munka mellett. Egy olyan programozást szeretnék választani, amivel könnyen találok munkát és könnyebben elsajátítható a tudás, persze ha valakinek van készsége hozzá. Szívesen fogadok más programozási ötletet is, ami könnyebben elsajátítható és piacképes. Köszönöm a válaszokat.

2023. jún. 21. 10:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Python:

-Egyszerű

-Kevés nyitott pozíció számodra

Leginkább más szakterületen kompetens emberek használják eszközként (data science ,mi, egyetemen különféle szakokon kutatás mellett stb... pl.: fizikus)

Mellette webfejlesztésre is használt, ami neked egy realisztikus cél lehetne, de persze arra kevés nyitott pozíció van pythonnal.

-Renteged dolgot elfed, így nehéz a programozást általánosan megérteni, csak a python ismeretén keresztül.

(Persze ha célod más nyelvek tanulása és pythonnal akarnád elkezdeni a tanulást, az már teljesen más tészta.)

Java:

-Nehezebb

-Rengeteg nyitott pozíció van rá, sőt szerintem Javás pozícióból van a legtöbb. Tehát ezzel a legvalószínűbb, hogy eltudsz helyezkedni.

-Jó a programozás tanulására és rengeteg koncepció megértéséhez. Nem véletlen, hogy szinten minden egyetemen oktatják, külföldön is.

2023. jún. 21. 11:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A Python valamivel egyszerűbb, bár az egyszerűség néha nekem zavaró volt, amikor több évnyi programozás után elkezdtem vele foglalkozni. Elsősorban arra jó, hogy automatizálj, algorotmizálj dolgokat (pl. adatelemzésnél), amit segít a rengeteg könyvtár illetve beépített adastruktúra.

A Java összetettebb: a fő nehézség, hogy alapvetően objektum-orientált paradigmát követ, ami teljesen kezdőként nehezen érthető még. Viszont éppen emiatt alkalmas arra, hogy összetettebb, önmagában is működő alkalmazásokat létrehozz (pl. mobilalkalmazást).

Ha kifejezetten szoftverfejlesztő lennél, a Java való neked.

Ha viszont pl. adattranszformációs (ETL) munkákban gondolkosz, akkor ott a Python kell.

2023. jún. 21. 11:42
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

"Az tényleg igaz, hogy a Java és a Python programozás megkezdése előtt elengedhetetlen legalább a C alaptudás elsajátítása?"

Erre, ahogy láttam nem tértek még ki.

Nem, csak inkább segíthet.

A C alacsony szintű nyelv, egy csomó minden, ami van Java-ban vagy Python-ban, az C-ben nincs, így sokkal jobban rákényszerül az ember arra, hogy megértsd az alap programozás logikát.

Ahogy az #1-es írta a Python "renteged dolgot elfed", a C-hez képest a Java is, és ezért szoktak ilyen nyelveket tanítani, ahol az alap logikát leadják.

Mostmár lehet, hogy egy fokkal jobban jársz a GO-val, mint a C-vel, de egyik sem kötelező.

2023. jún. 21. 11:58
 4/14 anonim ***** válasza:

Szerintem csak akkor érdemes nekiugrani, ha konkrétan használni is fogod valamire. Ha viszont már tudod, mire fogod használni, akkor könnyebb nyelvet ajánlani.

Az általad említett nyelvek közül a Java jobb tanulónyelv. De ma már kevesen használják a Javát a nagyvállalati szektoron kívül.

Szerintem a legegyszerűbb a JavaScript és TypeScript nyelveknek nekiugrani. Ezekre szükséged lehet, akármit is fogsz végül csinálni, és valami kézzelfoghatót tudsz velük alkotni (weboldalakat, mobil appot, desktop appot). A TypeScript meg egy elég jól átgondolt nyelv.

2023. jún. 21. 12:12
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább javával kezdj:)
2023. jún. 21. 12:53
 6/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. Igazából nincs meg konkrétan, hogy milyen irányba szeretnék elindulni. Munka mellett szeretnék valamilyen programozást megtanulni, lehet akár weblap fejlesztés is. Nem tudom, talán a weblap fejlesztés tudással nem sok cégnél találnék nyitott pozíciót. Igazából nem milliárdos szeretnék lenni, csak több lábon szeretnék állni, ha munkát váltanék, szeretnék valami újat tanulni, amivel munkát is lehet találni.
2023. jún. 21. 14:12
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, talán a weblap fejlesztés tudással nem sok cégnél találnék nyitott pozíciót."

Ez esetben HTML, CSS, JS, PHP, majd a keretrendszerek, Laravel, Vue, React, Next.js, ...

De ha útmutatás kell, menj fel ide: [link]

2023. jún. 21. 14:24
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

"Egy olyan programozást szeretnék választani, amivel könnyen találok munkát"

Autodidakta módon tanulva ha nincs piacképes diplomád akkor nem fogsz állást találni. Annak az időszaknak vége, bőven tudnak válogatni a jelentkezők közül a cégek, tekintve hogy több tízezer ember végez egyetemet, bprofot, foszkot, bootcampet. Szóval csak és kizárólag akkor tanulj programozni ha hobbiként is szívesen foglalkozol vele mert arra ébredsz hogy egy céget sem fogja érdekelni az önéletrajzod amikor elkezdesz jelentkezgetni az állásokra.

2023. jún. 21. 15:12
 9/14 anonim ***** válasza:

"Az tényleg igaz, hogy a Java és a Python programozás megkezdése előtt elengedhetetlen legalább a C alaptudás elsajátítása?"

Erre én is válaszolok, és én is csak megerősíteni tudom, hogy nincs szükség a C ismeretére ahhoz, hogy megtanuld a Javát vagy a Python-t.

A C arra jó, hogy kicsit jobban megismerd a gép működését, hogy közelebbi viszonyba kerülj olyan alapvető dolgokkal, mint a memóriakezelés. De ezzel semmivel sem leszel előrébb Java-ban vagy Python, nem fogsz tudni Java-ban jobban funkcionális interfészt implementálni attól, hogy ismered a C-s pointeraritmetikát.

2023. jún. 21. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
61%

Autodidakta módon tanulva munkát találni a következő kb 2 évben szinte lehetetlen lesz, mert nagyon sok cégnél hiring freeze van kezdő junior pozikra. Valszeg a válság után újra nagy kereslet lesz(pl nálunk már most érezni hogy munkamennyiség kezd felgyűlni)de ez csak egy tipp erre nem építenék a helyedben(főleg mivel a junior jelentkezők száma is valszeg fel fog torlódni).

Kezdés szempontjából Pythont én kihúznám mert az állások többsége valamilyen erős szakmai tudást igényel, ami neked nagy eséllyel nem lesz meg.

Ugyan Javascript szerintem egy furcsa egyveleg és nem mondanám mintanyelvnek de web devek a legkeresettebbek és JS a legtöbb webfejlesztés alapja. Tanulás szempontjából szerintema könnyebb nyelvek közé sorolható.

C pedig nem elengedhetetlen de hasznos ha ismer az ember egy alacsonyabb szintű nyelvet.

2023. jún. 22. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!