Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érettségivel mennyi esély van...

Érettségivel mennyi esély van elhelyezkedni Frontend fejlesztőként?

Figyelt kérdés
Pár projectem már volt, meg egy rovid ideig dolgoztam egy cegnel de az nem jott össze mert fullstack fejlesztőkent alkalmaztak. És azt sose tanultam. React es angular tudassal gondoltam elhelyezkedni. Egyetem eselytelen egy komolyabb bevetel nelkul.

2023. máj. 16. 12:45
 1/9 anonim válasza:
100%
Előbb szerintem szerezz valami papírt ha mást nem is de legalább egy bootcampet csinálj meg.
2023. máj. 16. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha van sok és komplex hobbiprojekted amit az állásinterjún be tudsz mutatni akkor van esély. Főleg ha már dolgoztál a szakmában, bár jó lenne tudni mennyit, mert ha csak pár hónapot akkor az lejöhet úgy is, hogy nem voltál alkalmas a munkára. Ha legalább másfél-két év akkor viszont jól néz ki.
2023. máj. 16. 14:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Par honapot dolgoztam es valoban nem voltam alkalmas mivel fullstack fejlesztokent kelett dolgozni a ceg sajat rendszeren php ban. Full kaosz volt a kod 10 fele programozo dolgozott rajta, 10 fele kepen volt megirva a kod. Valoszinulegg full stack fejleszto munkat nem is vallalnek. Ezt a munkat eltitkolom az oneletrajzomban.
2023. máj. 16. 14:13
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Azért ez így ebben a formában kicsit gáz, hogy érettségivel máris frontend fejlesztő akarsz lenni. Pont ezért látom azt, hogy Profession-ön meghirdetnek egy ilyesmi állást, aztán úgy ugranak rá a "pályakezdők", meg az "egyéb" beosztású jelentkezők, mint tigris a gazellára.

Aki meg medior mondjuk, annak kvázi versenyezni kell 50-60 pályakezdővel, hogy megkapjon egy állást, ha mondjuk váltani akar. A medior már feltud mutatni valamennyi tapasztalatot, meg elvégzett valamilyen képzést vagy többet is.

Aztán telik az idő, míg a cégek húzzák halasszák az egész folyamatot a rengeteg jelentkező miatt, addig a medior tudása is kopik (persze nem látványosan drasztikusan, de azért 1-2 hónap kiesés a szakmából azért picit már érezhető).

Én amikor junior voltam, már eleve elvégeztem 2 bootcampet is + egy Szoftverfejlesztői OKJ-t, és csak azután indultam keresni állást. A képzéseken meg maximális lelkiismerettel tanultam, szorgalmasan csináltam mindent, amit kellett. Nem csak a lábamat lógattam.

Sajnos most a "juniorok" (legtöbbször az alattiak) futószalagon vannak gyártva, ami nem a legszerencsésebb szerintem. Most már medior állást sem olyan nagyon könnyű találni (juniorból meg nagyon kevés van), 80-90%-ban seniorokat keresnek mindenhová, és a home office is sajnos visszaesőben van, helyette nagyon sok helyen már a hibrid munkavégzést várják el.

Ha a tendencia így megy (de remélem azért nem), akkor tényleg az AI elveszi a munkánkat, mert egyre kevesebb olyan ember kell, aki nem senior, a juniorokból meg egyre több van. Ez nem igazán szép jövőképet vetít elénk.

2023. máj. 16. 14:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Aki úgy írja a tízféleképpen-t, hogy "10 fele kepen" szerintem nincs miről beszélni, esélytelen.
2023. máj. 16. 14:41
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

"Én amikor junior voltam, már eleve elvégeztem 2 bootcampet is + egy Szoftverfejlesztői OKJ-t"

Azért te sem tetted túl magasra a lécet 3 értéktelen képzéssel a hátad mögött, nem csodálom hogy mediorként versenyezned kell a juniorokkal egy pozícióért. Ha lehúzol 2-3 évet egy nívósabb multinál (ahová egyetemi végzettség nélkül fel sem vesznek junior pozira) akkor a fejvadászok kezdenek el téged keresni különböző ajánlatokkal linkedinen és nem kell senkivel versenyezned. Ezt tapasztalatból írom, a válság alatt is folyamatosan kaptam a felkereséseket csak mondjuk a korábbi heti 10-15 helyett átlagosan heti 7-8 talált be, azóta egyébként szerintem lábalunk ki a válságból mert ismét 10+.

2023. máj. 16. 14:56
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: Én is kaptam sok ajánlatot LinkedIn-en amíg dolgoztam, kb 2 hetente folyamatosan, csak most van pangás, úgy érzem. Bár én leszűkítettem az ajánlatokat 100% home office-ra. De én például nem multikhoz szeretnék menni, jobban bejön nekem a KKV-k világa.
2023. máj. 16. 15:32
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

" a home office is sajnos visszaesőben van, helyette nagyon sok helyen már a hibrid munkavégzést várják el"

Ettől ne riadj vissza, sok helyen a hybrid munkavégzés csupán annyit jelent hogy ha akarod akkor dolgozhatsz a HQ-ból vagy ha akarod akkor teljesen otthonról. Szerintem a legtöbb hybrid helyen ugyanúgy alku tárgya akárcsak a bérezés. Én egy olyan helyen dolgozom jelenleg ahol 3 nap on-site és 2 nap home office lett volna az elvárás de már az interjún megbeszéltem hogy én 100% HO-ból szeretnék dolgozni mert ezt szoktam meg és azt mondták semmi akadálya. A szerződésem mellett kötöttem egy távmunkaszerződést és kész.

Szerintem a legtöbb hybrid helyen rugalmasak ilyen téren. Akik begyepesedettek azok várják el hogy heti 5 nap járj be ahol viszont ilyen 2-3 nap bejárkálás szerintem teljesen tetszőleges hogy bemész-e az irodába vagy otthonról csinálod...

2023. máj. 16. 16:17
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Hát legyen igazad, bár engem elég sok HR-es visszautasított pont emiatt, mert elvárt volna a cég heti 1-2 nap bejárást. Volt olyan is, aki meg besértődött, hogy miért nem járok vidékről be Budapestre :D
2023. máj. 16. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!