Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit jelentenek ezek a kifejezé...

Mit jelentenek ezek a kifejezések programozásban?

Figyelt kérdés

scratch

Sokszor hallom youtube videókben, hogy "scratch" programoz valamit. Megnéztem, és egy gyerekeknek való programozói "nyelv" szerűség. De a videókban nem erre céloznak. Aki szokott barkácsolni, talán tudja, mit jelent a DIY angol kifejezés. Mintha annak a szinonímájaként használnák. "Összerak valaki egy programot scratch".

De a konkrét jelentését a programozásban, nem tudom.

Len

Talán szégyen ,de ne mtudom mit jelent a Len. Sokszor olvasom, sokszor változókat neveznek el így, és talán mert kezdő vagyok, de nem tudom mi az, hogy "len".

Ez is angol szó, vagy valamit jelölni akar.

2023. máj. 7. 19:08
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Hogy nullarol csinalja meg.
2023. máj. 7. 19:09
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Len = length (hossz)
2023. máj. 7. 19:10
 3/10 anonim ***** válasza:
5%

Az első, amikor kis "ablakok" mögé "rejtik" a kódokat és így a gyerekek nem ijednek meg a mátrixos monitortól.

Ennek az a lényege, hogy a programozás logikáját, az adott nyelv felepítését megismerjék.

Scratch-ben már egyszerű játékot is lehet programozni.

2023. máj. 7. 20:07
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

"Sokszor hallom youtube videókben, hogy "scratch" programoz valamit."

Esetleg "from scratch",

* [link]

* [link]

* [link]

amit talán úgy lehetne fordítani, hogy "a semmiből", "az alapoktól"

"Talán szégyen ,de ne mtudom mit jelent a Len"

Length, vagyis hossz - egy tömbbé, egy listáé, egy összetett adatszerkezeté.

Lásd például a Python nyelvben:

[link]

2023. máj. 7. 20:49
 5/10 anonim ***** válasza:
30%

"start from scratch"

Ezt azt jelenti, hogy 0-ról elkezd valamit, ahogy 1# is írtam. Szerintem erre gondoltál.

Igen, van a gyerekeknek kitalált scratch programozási nyelv, de ezzel a legtöbb programozó soha sem találkozik és ha igen, akkor is csak gyerekek programozás oktatásának kontextusában, tehát ez nem hiszem, hgoy szóba jönne sokszor programozók között.

Ja, a "len", ahogy előttem írták lehet "length" = hosszúság, de én rohannék olyan helyről, ahol így rövidítenek.

Kevencem, amikor C/C++ kódban 1-3 betűs változókat használnak. Értem, hogy matek kifejezések meg stb... de olvashatatlan.

Normális programozó szerintem nem használ ilyen rövidítéseket.

2023. máj. 7. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Az elsőben szerintem a ,,from scratch'' kifejezésre gondolsz, ami azt jelenti, amit az első válaszoló is ír, hogy nulláról építi fel.
2023. máj. 7. 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:
24%

3.

Miért lettem lepontozva. A gyerekem kicsiknek indított tanfolyamon így tanulta meg az alapokat.

Játékot programoztak így Phytonban. Imádták a gyerekek.

Most c#-ban tolja a kódolást 15 évesen.

2023. máj. 8. 08:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy nagyon egyszerű példa.

[link]

2023. máj. 8. 08:50
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Ezért: de én rohannék olyan helyről, ahol így rövidítenek.

Mindenki így rövidíti. Már aki számít.

2023. máj. 8. 09:39
 10/10 anonim ***** válasza:

#7 Felteszem azért pontozták le a #3-at, mert a kérdező kifejezetten kijelentette, hogy nem a grafikus programozási nyelvre gondol.

"Megnéztem, és egy gyerekeknek való programozói "nyelv" szerűség. De a videókban nem erre céloznak."

Amúgy semmi baj a Scratch programozással, főleg első nyelvnek. :)

2023. máj. 8. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!