Miert nem fut a kod?
Regebben hobbibol tanulgattam programozni, majd elertem ehhez a szamkitalalos programhoz, de valamiert nem veszi figyelembe a kozepet, ahol azt kene kiirnia, hogy kisebb, vagy nagyobb a tippelt szam, a kelletenel.
A kod:
var x = Math.floor((Math.random() * 100) + 1);
document.getElementById("demo").innerHTML="Gondoltam 1 szamra 1 es 100 kozott";
do{
var tipp = prompt("adj meg egy szamot");
if(tipp>x){
document.getElementById("demo").innerHTML = "Kisebbet";
}
else if (tipp<x){
document.getElementById("demo").innerHTML = "Nagyobbat";
}
}
while(tipp != x);
document.getElementById("demo").innerHTML = "gratulalok a gondolt szam a: " + x + " volt";
A program kódodnak futnia kellene, ha a HTML dokumentumodban van egy olyan elem, amelynek azonosítója “demo”. Ha nincs ilyen elem, akkor a document.getElementById(“demo”) metódus null értéket ad vissza, és nem tudod beállítani az innerHTML tulajdonságát.
A do…while ciklus egy olyan utasítás, amely egy blokkot hajt végre addig, amíg egy feltétel hamisnak nem értékelődik ki. A feltételt a blokk végrehajtása után értékeli ki, így a blokk legalább egyszer lefut. A szintaxisa a következő2:
do { utasítás; } while (kifejezés);
A te esetedben a ciklus addig fut, amíg a tipp változó nem egyenlő az x változóval. Ha a tipp nagyobb mint x, akkor a “Kisebbet” szöveget írja ki. Ha a tipp kisebb mint x, akkor a “Nagyobbat” szöveget írja ki. Ha a tipp egyenlő x-el, akkor a ciklus véget ér, és a “gratulalok a gondolt szam a: " + x + " volt” szöveget írja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!