2020-óta retardáltak a programozók?
Több PC és Androidos alkalmazás átgondoltsága hanyatlik frissítések ártanak mint használnak.
A notepad++ feldob javaslatokat a korábban beírt szavakra ezeket már nem lehet enterrel elfogadni. Valami mást kell csinálni.
Xiaomi telefon tálcán lévő kapcsolók Wifi, mobilnet, zseblámpa, a közöttük lévő hézag túl nagy. Méretet nem lehet állítani így fennálla mellé kattintás veszélye így a tálcát újra le kell húzni.
Fő képernyőn az ikonra kattintást lapozásnak érzékeli.
Google navigáció kiválasztott útvonal után galéria töltődik be amitől a vezérlő gombok elmozdulnak.
Több cím hangalapú keresésénél a navigáció beszél így a mikrofonba is beleszól.
Tervezett útvonal zoomoutolásánál végigvezetős útvonaldemó indul ami a kijelzőre közvetített akaratomat eltéríti.
Legtöbb google playről leszedett játékból nem lehet kilépni elő kell kaparni a home gombot és a játékot a memóriából ki abortálni.
Xiaomi biztonsági kamera képe a google nest képernyőjén már nem megjeleníthető.
A BUG meg az ilyen bullshit szövegek nem érdekelnek majd közlekedési balesetnél is azt mondom hogy bug volt.
Hát igen. Ez nehéz téma és kezdeni is nehéz vele valamit.
A címben feltett kérdésed miatt biztos hogy kani fogsz hideget-meleget, de valahol mégis együtt érzek a problémáddal ami nem is csak a te problémád.
Szerintem nem a programozók retardáltak, hanem a világ lett ilyen amiben próbálnak megélni.
Gondolom nem ők találják ki, megmondják nekik mit kell kódolni.
Aki meg kitalálja nem gyakorlati szempontokat vesz figyelembe, a piaci verseny kényszere teszi hogy eladható dolog keletkezzen gyorsan, olyan funkciókkal amivel lépést tarthat vagy megelőzheti a konkurenseket.
Közben a lényeg, a használhatóság meg reménytelenül elvész a fícsör és dizájnkényszerben.
Én is kénytelen vagyok évek óta olyan CAD programmal dolgozni aminek a használata során szinte percenként felmerül bennem a gondolat hogy akik ezt alkották nem igazán használták még valós élethelyzetben tartósan arra amire készült.
Pár naponta "kell frissíteni" alkalmazásokat, hogy miért, azt nem tudom, egyre nagyobbak, egyre lomhábbak és ha frissítem az alkalmazást, olyan ALAPVETŐ FUNKCIÓK MEGMARADÁSÁBAN (!!!) nem lehetek biztos, hogy továbbra is fog -e csipogni bejövő levél esetén...
Borzalmas.
Az Androidos alkalmazásfejlesztés elejétől a végéig egy rettenetes nagy gányolmány. Igazából maga az Android is az, erre jön még a viszonylag korrekt, de azért nem kis erőforrásigényű JVM, és erre még maga az Android SDK, ami már alaphangon egy borzasztóan elcseszett valami, és erre jönnek még rá vagy mellé az olyan különféle frameworkök, mint a Flutter, React Native, satöbbi, amik szintén tele vannak bugokkal, épp csak működő félmegoldásokkal, és raádásul követhetetlenül gyakran jön ki belőlük új verzió, ami elsősorban nem a hibák javításáról szól, hanem új funkciók implementálásáról, amik nyilvánvalóan új bugokat is hoznak magukkal.
Egy kis olvasnivaló: [link]
A nem működő vagy rosszul működő funkcióknak elég rossz "reklámértéke" van.
Az megvan amikor virtuálisan fejbelövik Bill Gatest a Win98 miatt. A South Park Nagyobb hosszabb és vágatlan mozifilmben.
Sok program kell, sietni kell a határidő miatt, az igényhez képest kevés a magasan képzett, senior programozó, de még lehet juniorból sincs elég, és a profitból élő cégek a lehető legolcsóbban akarnak kijönni.
A felhasználókból pedig van több millió, milliárd, akik különböző gépeket, programokat, operációs rendszereket/rendszerverziókat használnak és különböző igényekkel rendelkeznek.
Mindennek megfelelni nem olyan könnyű. A hibák/bug-ok garantáltak, a programozók is emberek, ők is hibáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!