Javascriptben miért nem csinál semmit az alábbi kódrészlet?
Ez nem működik:
case "camel_case":
convert_result = (p_convertfrom.split(" ")).map( (element, index) => { element = (index==0 ? element.toLowerCase() : element.charAt(0).toUpperCase() + element.slice(1).toLowerCase()) } ).join("");
break;
Ez működik:
case "pascal_case":
convert_result = (p_convertfrom.split(" ")).map(element => element.charAt(0).toUpperCase() + element.slice(1).toLowerCase() ).join("");
break;
Miért?
Próbáld inkább meg ezt:
case "pascal_case":
convert_result = (p_convertfrom.split(" ")).map(element => {
return element.charAt(0).toUpperCase() + element.slice(1).toLowerCase();
}).join("");
break;
Erre gondoltál?
Bocsáss meg ezt félre néztem. Szóval az ok tudtommal az, hogy lambda hasnzálatkor kell egy return, ami az elsőből hiányzik.
Tudsz angolul egyébként?
Szóval mikor {}-al blokkosítasz, akkor kell "return" is:
case "camel_case":
convert_result = (p_convertfrom.split(" ")).map((element, index) => {
return (index == 0 ? element.toLowerCase() : element.charAt(0).toUpperCase() + element.slice(1).toLowerCase());
}).join("");
break;
Ezt szeretted volna?
(Elsőre csak félreolvastam, amit írtál, azért tényleg bocsi)
Arra a kérdésemre végül nem válaszoltál tudsz-e angolul? Csak, mert ezt most én is hirtelen neten kerestem ki, nem fejből. Elsőre nekem pl. fel se tűnt mit rontottál el benne.
Egyrészt stackoverflow ugyanerre a célra van, másrészt a jobbik, most már a chatGPTnek is odaadhatod a kódot, és még el is magyarázza neked mit miért kell benne írni.
Nem semmi, azért írtam, mert akkor használhatsz stackoverflow-t, ahol ilyen és ehhez hasonló beszélgetések folynak, illetve ott van pl. a chatGPT, akivel meg lehet erről beszélgetni, megmutatod neki a kódodat, és ő felismeri benne a hibát.
De ezek angolul vannak, így értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!