Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit csinál egy tesztautomatizá...

Mit csinál egy tesztautomatizálással foglalkozó szakember? (Python)

Figyelt kérdés

Kaptam egy lehetőséget 380bruttóért (25 alatt vagyok és kell a pénz:D szóval nagyon örülök ennek is jelenleg), viszont fogalmam sincs, hogy mit csinálnék a munkám során.

Azt mondták, hogy betanítanak mindenre, ugye nyílván seleniumhoz értek, meg van pár hónap munkatapasztalatom pythonos területről (szakmai gyakorlat + diákmunka), viszont tesztelni sose teszteltem. Nem nagyon merem őket faggatni, mert a végén meggondolják magukat:D google meg nem segít nagyon szakmailag leírni, nagyjából meg persze értem azért a lényeget.

Meg nem csak kíváncsiság miatt érdekel, hanem jó lenne tudni, hogy szívesen csinálnám-e. Legalább fél évet maradnék biztosan, de lehet egy évet is, mert bár nem fejlesztői tapasztalat, viszont valamennyire szakmához köthető és otthon programoznék sokat, hogy mégtöbbet fejlődjek. Viszont így indulásnak nekem ez remek lehetőség lenne, meg párommal lakok együtt és kapok otthonról kis támogatást is, szóval a pénz is okés lenne.

2023. febr. 4. 18:02
 1/6 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, ha kissé elkapkodott lett, csak hétfőig döntenem kell és izgulok:D

Csak valami szakmaibb leírás érdekelne, hogy egy kezdő tesztautomatizálással foglalkozó személy (pythonnal) mit csinál pontosan.

2023. febr. 4. 18:30
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

"ugye nyílván seleniumhoz értek"

Mit értesz az alatt hogy értesz a Seleniumhoz? Meg tudod nyitni és bezárni vagy mi? Ha csináltál valamit is Seleniumban akkor hogy nem tudos hogy mit csinál egy tesztelő...?

Másfelől bruttó 380 az olyan nevetséges bér, hogy nyugodtan kérdezz rá mit kell csinálni mert úgysem találnak olyan hülyét aki ilyen aprópénzért elvállalja

2023. febr. 4. 18:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Automata teszteket ír.

Mit csináltál eddig a Seleniummal?

2023. febr. 4. 20:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Természetesen annyi elképzelésem van, hogy hogyan automatizálnék dolgokat, mert nyílván a projekteim is erről szóltak, meg web scrapert is csináltam, de pl azt nem tudom, hogy mi van ha találok valamit? Kell egy tonna dokumentáció a bugokról amit találtam? Mert azt egyáltalán nem tudnám pl élvezni. Meg tesztelőkénz mennyi meetingre kell járni? Tisztában vagyok vele, hogy fejlesztőként ahogy a ranglétrán halad valaki, úgy növekszik a meetingek mennyisége, de mivel ideiglenesen szeretnék tesztelő lenni, így borzalmasan zavarna, ha minden egyes nap meetingelni kellene bugokról. Akkor technikaibb dolog, hogy pl nem csak unalmasan annyi lesz a munka, hogy seleniummal megkeresek egy web elementet, letesztelem egy csomó case-re és ezt ismételgetem? Mert az ilyen monoton munka programozás után megölne engem:D

Tehát ilyenekre lennék kíváncsi, nyílván az alapok mennek.

#4 Tudom, hogy nem sok pénz, de nekem az szja + párom + család kis támogatása miatt tökéletes és egy évig tervezek maradni, tehát bőven szja mentes is maradok. Meg lehet betanulás után többet adnak, de fogalmam sincs. Nekem tényleg csak valami pythonos tapasztalat kellene meg nem éhenhalásra elég pénz, aztán én képzem magam otthon, hogy 1 év után valami relevánsnak mondható tapasutalattal keressek pythonos junior pozikat jobb multiknál.

2023. febr. 4. 21:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Nos hát egy-egy pozíció cégenként meglepően mást tud takarni, de gondolom automata teszteket ír az illető. Tehát kell tudnod pythonban programozni, és olyan kódokat írnod, ami teszteli a szoftver egyes függvényeit vagy nagyobb komponenseit. Minél bonyolultabb üzleti funkcióra írsz tesztet, annál nehezebb.
2023. febr. 4. 21:21
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Dolgozni nem azért kell, hogy élvezd. El vagy Te varázsolva.
2023. febr. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!