Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi szükséges hozzá, hogy...

Mi szükséges hozzá, hogy ETIKUS hacker lehessek?

Figyelt kérdés

Mi szükséges hozzá, hogy etikus hacker lehessen belőlem?

Hanyagoljuk az ilyen kommenteket, hogy "sok sok év.."

Itt az alapokra gondolok teljesen az alapoktól...az érdekelne, hol kezdenek neki ezek az emberek?

Köszönöm!

2023. jan. 22. 15:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb kérdés, hogy mi vonz a szakmában?

Annyira nem értek egyet a legtöbb válasszal. Az etikus hacker nem azt jelenti, hogy szuperereje van az informatikai rendszerek felett. Ez egy szakma, és mint minden szakmában, az azt művelői is egy skálán mozognak. Nem csak zsenik és fanatikusok vannak ebben, bár tény, hogy az átlagnál sokkal kíváncsibbnak kell lenni, és szeress kutatni is a válaszok után.

De hogy válaszoljak is a kérdésre:

0. Angol magas fokon, mert minden angolul van. Felejtsd el a magyart.

A többi igazából mehet párhuzamosan, sőt.

1. TryHackMe-n kezdd el a complete beginner kurzust. Nézd meg mennyire nehéz, mit nem értesz, tanuld hozzá a hiányosságokat. Érdemes előfizetni, nagyon jó hely.

2. picoCTF, legjobb platform teljesen kezdőknek CTF-eket gyakorolni. Eleve középiskolásoknak lett kitalálva, persze bárki tanulhat ebből. De itt már kapsz egy képet, hogy milyen látásmód kell ehhez a szakmához. Mikor én elkezdtem ott mókolni azt se tudtam erre vagyok arccal előre. De ha küzdesz és nem adod fel, akkor egy idő után kialakul egy látásmód. Ezt tanulni kell, nem születik ezzel senki. A kíváncsiság mértéke az, amivel születünk. Na azzal tényleg nehéz mit csinálni, de akinek az nincs, úgyse fogja ezt a szakmát csinálni.

3. Ezzel párhuzamosan elkezdhetsz programozni tanulni, pl Python, mert ahhoz sok library van, amivel gyorsan és könnyen tudsz teszt exploitokat vagy scanning toolokat írni. De ha jó közben megtanulsz c-t, js-t olvasni. Nagy szükséged lesz. De majd látod úgyis, hogy mi kell.

Igazából, ha ezeket csinálod, utána már ki fogod tudni találni, hogy merre hogyan, mi érdekel és mire specializálódnál. Csak elkezdeni nehéz.

Még említés szintjén, hogy vizsgákat majd érdemes idővel keresni, ha dolgozni is szeretnél egy cégnél. Én itt tartok most. Vizsgára készülök, aztán meglátjuk, hogy még egy vizsga vagy tudok valami melót szerezni. Bár én valszeg idősebb vagyok és épp átképzem magam villamosmérnökből.

2023. jan. 23. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!