Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Onmagaban Pythonnal mihez...

Onmagaban Pythonnal mihez lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Bocs, ha hulye kerdes, nem vagyok jartas a temaban, nekem egy fix dologra kell a Python (hobbival kapcsolatos) es amiatt tanulom, csak elgondolkodtam rajta, hogy ugy altalaban mire lehet jo ez a nyelv meg magaban, ha semmi mast nem tudok melle.

Vagy esetleg ha szeretnek a tavolabbi jovoben ezzel komolyabban foglalkozni, erdemes melle megtanulni meg valamit?

Ne oltsatok le legyszi, tenyleg csak annyi kozom van a temahoz, hogy utanajartam, nekem most konkretan mire van szuksegem es azt elkezdtem megtanulni :)

2023. jan. 17. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Semmire, mert a nyelv csak egy eszköz.

Kb mintha lenne egy autód, de nem tudod vezetni sem.

2023. jan. 17. 10:09
 2/9 anonim ***** válasza:
21%
Python sok mindenre jó (scriptek írása automatizáláshoz, prototípus fejlesztésr, különböző data science dolgok, stb.), bár az mindig jól jön, ha minél többet tudsz. Főleg pár éven belül, a chatGPT akkori verziói (vagy céleszközök) lehet nagyrészt leváltják a kódeteket (akik csak valamilyen prog nyelvhez értenek)
2023. jan. 17. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:
23%

"Vagy esetleg ha szeretnek a tavolabbi jovoben ezzel komolyabban foglalkozni, erdemes melle megtanulni meg valamit?"

Nem hogy "érdemes" hanem muszáj mert önmagában a python nyelv ismeretével nem fogsz tudni elhelyezkedni sehol. Bizonyos domainek használják, elsősorban Data Science / Data Engineer / AI fejlesztők amihez egyrészt erős matek tudás kell másrészt ezeken a területeken elvárás a diploma. Továbbá önmagában ide sem elég csak a python ismerete, általában az SQL és esetleg a Bash vagy R még elvárás szokott lenni.

Másik terület ahol elterjedt a python az a Kiberbiztonság és Hálózat ahol általában automatizációra szokták használni, de itt is mint eszköz, mellé erős hálózati ismeret szükséges és az is a nagyobb érték nem a python programozási készség önmagában.

Junior python back-end vagy full-stack fejlesztőket nagyon kevés helyre keresnek, az "általános" szoftverfejlesztő munkára főleg Java / .NET (C#) / JavaScript nyelvekhez és a hozzájuk kapcsolódó frameworkokhoz értő szakembereket keresnek.

2023. jan. 17. 10:30
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Semmihez.
2023. jan. 17. 10:46
 5/9 anonim válasza:
0%
Valamiért fell kell rakni
2023. jan. 17. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:
25%

Hogy hagytad ki a tesztelést????:D meg backend nem annyira keresett?? Django meg flask az úgy végülis akkor mi a f*szomért olyan népszerű.

Itthon nehezebb munkát találni pythonnal, mint javával, mert teli vagyunk multikkal. DE attól még azt mondani, hogy nem annyira keresett nettó f*szság. Ha van diplomád, ismered a nyelvet és több népszerűbb csomagot hozzá, van erősebb SQL ismereted, nem vagy analfabéta html/css-ből és van egy nagyobb vagy sok kisebb projected githubon, akkor garantáltan lesz munkád 1-2 hónapon belül. Pláne ha még nagyon jól is beszélsz angolul és nem gond így interjúzni.

2023. jan. 17. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

6, amit leírtál, annak kis része a python, nemde?

(nem a 3-mas vagyok)

2023. jan. 17. 13:50
 8/9 anonim ***** válasza:
27%

6 igen plusz még ha mellé van PhD végzettsége, 10 éves szakmai tapasztalata lehetőleg világhírű cégnél amiből 2 évet Tech Leadként vagy csapatvezetőként töltött mellette pedig oktatott programozás tárgyat egyetemen akkor el tud helyezkedni ugye?

Segítek értelmezni a kérdést mert látom nem sikerült: az volt a kérdése a kérdezőnek hogy önmagában a python programozási nyelv ismerete mire elég ha semmi mást nem tud mellé. Ez szerinted hol foglalja magában az erős SQL, HTML/CSS, Verziókezelést, nagyon jó angol nyelvtudás és a diploma meglétét?

2023. jan. 17. 17:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy mit érdemes megtanulnod, az attól függ, hogy mi a célod.
2023. jan. 17. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!