Hogyan kell c#-ban dátumként beolvasni számokat egy txt-ből?
Ebben az érettségi feladatban nem tudom megcsinálni a 7. feladatot mert a listába string-ként olvastam be az időt és foreach-ben nem lehet összehasonlítani. Valami ötlet?
Ezek nem dátumok, még csak nem is időpontok (bár az is így - hh:mm:ss - néz ki), hanem időtartamok. Erre .NETben ott van a TimeSpan struktúra. Stringert így alakíthatsz át:
Annyit kell csinalnod, hogy a "public string ido"-t atirod "publis TimeSpan ido"-re
és az "a.ido = adatok[4]"-et pedig "a.ido = TimeSpan.Parse(adatok[4])"-re.
A "foreach" és az "összehasonlítani" dolgot nem igazán értem... a foreach egy ciklus.. összehasonlítani pedig lehet TimeSpanaket...
Amúgy javaslom, hogy az elnevezési konvenciókat tartsd be... pl az osztályokat nagy betűkkel írjuk: "Versenyzo"
A publikus tulajdonságokat szintén: "Rajtszam", "Kategoria"...
A lokális változókat pedig kis betővel: "sorok" (jól írtad), de "Lista" kis betűvel kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!