Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell c#-ban dátumként...

Balázs24543 kérdése:

Hogyan kell c#-ban dátumként beolvasni számokat egy txt-ből?

Figyelt kérdés

Ebben az érettségi feladatban nem tudom megcsinálni a 7. feladatot mert a listába string-ként olvastam be az időt és foreach-ben nem lehet összehasonlítani. Valami ötlet?

[link]

2023. jan. 4. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ezek nem dátumok, még csak nem is időpontok (bár az is így - hh:mm:ss - néz ki), hanem időtartamok. Erre .NETben ott van a TimeSpan struktúra. Stringert így alakíthatsz át:

[link]

2023. jan. 4. 14:11
 2/11 anonim ***** válasza:
A feladatban pl. splitteled kettőspont szerint, majd konvertálod az órát, percet és másodpercet intté, majd percet, órát másodperccé, hogy minden másodpercben legyen. Utána az összehasonlítás triviális
2023. jan. 4. 14:13
 3/11 anonim válasza:
TimeSpan.Parse(string str)
2023. jan. 4. 14:27
 4/11 A kérdező kommentje:
A listába be lehet olvasni Timespan-ként, ha igen akkor foreach-csel össze lehet hasonlítani? A link amit küldtél az túl bonyolult nekem, le tudjátok írni, hogy mit hova kell írnom? Köszönöm a segítséget
2023. jan. 4. 15:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Annyit kell csinalnod, hogy a "public string ido"-t atirod "publis TimeSpan ido"-re

és az "a.ido = adatok[4]"-et pedig "a.ido = TimeSpan.Parse(adatok[4])"-re.

A "foreach" és az "összehasonlítani" dolgot nem igazán értem... a foreach egy ciklus.. összehasonlítani pedig lehet TimeSpanaket...

Amúgy javaslom, hogy az elnevezési konvenciókat tartsd be... pl az osztályokat nagy betűkkel írjuk: "Versenyzo"

A publikus tulajdonságokat szintén: "Rajtszam", "Kategoria"...

A lokális változókat pedig kis betővel: "sorok" (jól írtad), de "Lista" kis betűvel kéne.

2023. jan. 4. 16:19
 6/11 A kérdező kommentje:
Oké, be lett olvasva timespan-ként. Már csak az lenne a kérdésem, hogy, hogyan lehet azokat listázni, amiknél 6 óránál több az idő, mert így nem lesz jó : [link]
2023. jan. 4. 16:48
 7/11 anonim ***** válasza:
A jobb oldala is legyen TimeSpan, ez így még csak nem is string
2023. jan. 4. 17:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Le tudnád írni, hogy hogyan?
2023. jan. 4. 17:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy ahogy az Ido tagváltozót létrehoztad a timespan.parse metódussal
2023. jan. 4. 17:18
 10/11 anonim válasza:
TimeSpan.FromHours(6)
2023. jan. 4. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!