Miért van a megoldásban az "ENABLE" kifejezés(SQL)?
CREATE TABLE "DOLGOZOK" (
"ID" VARCHAR2(4) NOT NULL ENABLE
,"NEV" VARCHAR2(250) NOT NULL ENABLE
,"NEM" VARCHAR2(1) NOT NULL ENABLE
,"FIZETES" NUMBER(4) NOT NULL ENABLE
,"LETREHOZVA" DATE NOT NULL ENABLE
,CONSTRAINT "DOLGOZO_PK" PRIMARY KEY ("ID")
,CONSTRAINT "F_N" CHECK( NEM ='F' or NEM ='N')ENABLE
);
Ez a megoldása a feladatnak, amit csináltam még az előbb.
Ott van minden egyes sor végén az ENABLE.
Miért?
Neten kutakodtam, de igazán használhatót nem találtam.
Elvileg tök felesleges.
Az ENABLE / DISABLE azt jelzi, hogy a kényszer be vagy ki van kapcsolva. Alapértelmezés szerint az ENABLE használatban van.
- ENABLE záradék: Adja meg az ENABLE-t, ha azt szeretné, hogy a megszorítás a táblázat adataira vonatkozzon.
- DISABLE záradék: Az integritási kényszer letiltásához adja meg a DISABLE értéket. A letiltott integritási megszorítások az engedélyezett megszorításokkal együtt megjelennek az adatszótárban. Ha nem adja meg ezt a záradékot a megszorítás létrehozásakor, az Oracle automatikusan engedélyezi a kényszert.
Megszorításokat használnak az adatok integritásának biztosítására, de vannak olyan esetek, amikor le kell tiltanunk őket.
Korlátozások letiltása:
Az integritási megszorítások által meghatározott szabályok érvényesítéséhez a megszorításokat mindig engedélyezni kell. Fontolja meg azonban a tábla integritási korlátainak ideiglenes letiltását a következő teljesítményi okok miatt:
- Ha nagy mennyiségű adatot tölt be egy táblázatba
- Amikor olyan kötegelt műveleteket hajt végre, amelyek jelentős módosításokat hajtanak végre egy táblázatban (például minden alkalmazott számának módosítása úgy, hogy 1000-et ad hozzá a meglévő számhoz)
- Egyszerre egy táblázat importálásakor vagy exportálásakor
Az integritási korlátozások ideiglenes letiltása mindhárom esetben javíthatja a művelet teljesítményét, különösen az adattárház-konfigurációkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!