Mikor tesztet kell írni egy cégnél interjún, akkor lehet google-t használni junior szinten?
Ahol egyetem alatt dolgoztam, oda nem kértek tesztet, így fogalmam sincs, hogy miket szabad csinálni.
Persze itt nem arra gondolok, hogy magára a feladatra rákeresni szabad-e, hanem mondjuk a pontos syntaxra és dokumentációt olvasgatni. Pl ha tudom, hogy létezik valami függvény ami x dolgot csinál, de elfelejtettem a pontos nevét, akkor utána szabad nézni? Vagy ha elfelejtettem, hogy pl milyen paramétereket vár?
Köszönöm a válaszokat!
Mit értesz elméleti teszt alatt? OOP vagy nyelv specifikus dolgokat kérdeznek? Esetleg algoritmusokkal kapcsolatban?
Cegfuggo.
Evosoft-nal pl. egyaltalan nem is kellett kodot irnom anno.
Confluent-nel guglizhattam, szintaktikailag helyes kodot es teszteseteket vartak, aminek helyesen le is kellett futnia.
Apple szinten szintaktikailag helyes, futtathato kodot kert, nem guglizhattam, de mondta az interjuztato, hogy szintaktikat nyugodtan kerdezhetek tole, az nem befolyasolja az interju kimenetelet.
Oracle, Salesforce ugyanez.
Google-nel nem guglizhattam, de nem volt problema, ha nem teljesen jo szintaktikailag a kod, nem kellett futtatni.
Amazon, Microsoft ugyanez.
Stb.
Nyelvet mindenhol en valaszthattam.
#1 altal emlitett hazi feladatot max akkor csinalnek, ha ki is fizetnek, de komolyabb cegnel sosem talalkoztam otthoni feladattal.
"Google-nel nem guglizhattam"
Ez jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!